Fas, hacılara 63 yaş zorunluluğu haberini yalanladı

Fas, hacılara 63 yaş zorunluluğu haberini yalanladı

Fas Vakıflar ve İslami işlerden sorumlu bakanlık sitesinde yayınlanan açıklamayla ülkede hac farizasının 63 yaş altındaki kişilere yasaklandığına dair çıkan haberleri yalanlandı.

FAS- Ülke çapında büyük bir polemiğe yol açan Fas’ta hac farizasının 63 yaş altındaki kişilere yasaklanacağına  dair haberlere ilişkin olarak, Fas Vakıflar ve İslami işlerden sorumlu bakanlığı, sitesinde yaptığı açıklamayla yalanladı.   

 

İslamın beş şartından biri olan hacca böyle bir kısıtlamanın getirilmesi Faslıların epeyce öfkelenmelerine sebep olmuş, konunun gitgide medyaya yansımasından dolayı yetkililer açıklama yapmak zorunda kaldı.

 

Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığının resmi internet sitesinde, medya tarafından atılan bilgilerin yanlış olduğunu bildiren bir bildiri yayınlandı.

 

Bildiride  şu ifadeler yer aldı: “Hiçbir karışıklık bırakmamak ve insanların kafalarından şüpheyi gidermek için, şunu belirtmek isteriz ki, Suudi Arabistan yetkililerinin Kabe’yi genişletme çalışmalarından dolayı  2013 ve 2014 Hac kontenjanını yüzde yirmi azaltma yoluna gitti. Hacdan sorumlu Suudlu kraliyet komisyon yetkililerin, 2013 yılında izin verilen 6 bin 400 kişilik listede  yer alan gençler, erkekler ve  kadınlardan,  özellikle 1961 yılında  veya ondan sonra doğumlu olan hacı sayısını azaltmak için uğraşmaktadırlar. Ayrıca  seyahat edeceklerin çiftler ve ailelerden oluşmasını göz önünde bulunduruyorlar. Bundan dolayı 2014 yılında Suudi Arabistan tarafından uygulanan kotaya uymak için bakanlığımız, hacı sayısını düşürmek zorunda bırakıldığından, 1951 doğumlu kişilerden başlamak gerekli olduğuna karar vermiştir.  Nihayetinde bir önceki yılın listesinden çıkarılan kişilerin gelecek yıl haccında öncelik tanınacak. Yani, bu yıl gidemeyecek olanlar 2015 yılında Hacca gidecekler.”  (ILKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler