Fas Heyeti'nin sosyal paylaşım sayfası antisemitik gerekçesiyle kapatıldı

Fas Heyeti'nin sosyal paylaşım sayfası antisemitik gerekçesiyle kapatıldı

Sosyal paylaşım sitesi Facebook idaresi, hiçbir hukuki gerekçe göstermeden paylaşımlarında antisemitizm yaptığı iddiasıyla Ümmetin Davalarına Destek İçin Fas Heyeti'nin sitedeki sayfasını kapattı.

Fas Heyeti, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Facebook sayfasının kapatılmasını haksızlık olarak nitelendirdi.

"İşgalcilerin Filistin halkına yönelik cinayetlerini deşifre edenleri susturmak istiyorlar" diyen Fas Heyeti, Facebook idaresinin, sayfayı kapatmasının düşünce özgürlüğüne aykırı olduğunu ve işgal rejimiyle işbirliğini açıkça yansıttığını ifade etti.

Fas Heyeti, Facebook idaresine seslenerek, Arap ve İslam dünyasındaki gelişmeleri aktaran sayfanın yeniden açılması çağrısında bulundu.

İnsan hakları ve medya örgütlerinden de Facebook idaresinin herhangi bir hukuki gerekçe olmadan sitedeki sayfasını kapatmasını kınamalarını isteyen Fas Heyeti, Filistin halkına, Araplara ve Müslümanlara karşı bilgilendirme görevini yerine getirmeye devam edeceğini açıkladı.

İşgal rejimiyle yakın işbirliği yapan Facebook, daha önce de Filistinlilere ait yüzlerce sayfayı terör propagandası yapıldığı iddiasıyla kapatmıştı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.