Fatma Şahin “Medeniyet Şehri Projesi”nin arkasında olduğunu söyledi

Fatma Şahin “Medeniyet Şehri Projesi”nin arkasında olduğunu söyledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugayı Komutanlığı’nın bulunduğu ormanlık alanının imara açılacağı iddialarının asılsız olduğunu belirterek “Seçim öncesi ‘Medeniyet Şehri Projesi’ en çok alkışı aldığım projeydi.” dedi

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni (GGC) ziyaret eden Şahin, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde önce OECD Şampiyon Başkanlar İnisiyatifine davet edilen, ardından da ikinci kez Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen Şahin, başarısının sırrını anlatırken, çözüm üretme modeli olarak tarif ettiği “Gaziantep Modeli”ne dikkat çekti.

Konuşmasına Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni överek başlayan Şahin, “Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti çok köklü ve çok önemli bir kuruluş. Özellikle de bu dönemde insanların temiz haber, doğru haber ve hızlı haber alma konusunda 21’inci yüzyıl beyin yüzyılı burada cemiyetin tüm üyelerinin bu hassasiyetine göre bu varlığı çok daha önemli bir döneme girmiş durumda. Ben size başkanımıza ve bütün ekibine, katılımcılara şehrim adına bölgemiz adına 2 milyon adına teşekkür etmeye geldim.” şeklinde konuştu.

“2 milyondan gelen büyük bir ilham var”

OECD Şampiyon Başkanlar İnisiyatifi'ne seçilmesi ile ilgili sürecin ayrıntılarını paylaşan Şahin, şöyle devam etti:

“OECD Şampiyon Başkan İnisiyatifi’ne davet edildiğimizde koordinatör belediye başkanı Paris Belediye Başkanı açılış konuşmasında, 'Dünya büyük bir kaostan ve kaotik bir dönemden geçiyor. Biz de ne yaptığımızı çok fazla bilemiyoruz. Bu nedenle iyi örneklere ihtiyacımız var. Gaziantep’i de bunun için davet ettik' dedi. İlk kez katılmamıza rağmen 3 defa söz verdiler. Bu alanda bizim yaptıklarımızı dinleyince, 'Bize büyük bir ilham oldu. Lütfen bunu Afrika’daki ülkelerle de paylaşın. Son baharda yapacağım bir toplantı var. Sizi ana konuşmacı olarak davet ediyoruz' dediler. Bu başarı bir başkan ile olacak iş değil, bir başkanın eti budu belli. 24 saatin 15 saati çalıştığın zaman yapacağın ve yapamayacağın şey de belli. 2 milyondan gelen büyük bir ilham var. Büyük bir çalışkanlık var. Büyük bir cömertlik var, gayret var. Büyük bir misafirperverlik var. Büyük bir medeniyet var. Büyük bir tarih var. Bu şehir bize bu kategoriyi almada çok büyük bir destek oldu. Ben o yüzden Ankara’daki toplantıda katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.”

“Pastayı büyütmek için çalışacağız”

Gazetecilerin meslek ve sektör olarak çok zor günler geçirdiğini ve geçirdiğine işaret eden Şahin, “Bunu biz de görüyoruz. Buradan çıkmanın yolu ne? Pastayı büyüteceğiz. Birlikte büyüyeceğiz, şehrin ekonomisini büyüteceğiz, şehrin sanayisi yüksek teknolojiye geçerken kültür turizminde hakkettiğimiz milyonlarca insanı buraya getireceğiz. Tarım ekonomisi bütün dünyanın şu an en büyük meselesi. Kendi kendine yetme, lojistik, ekosistem, en önemli meselesi. OECD tesadüfen gelip Gaziantep'i seçmedi. Seçim için 8 kategori var. Biz her kategoriyi tek tek çalıştık. Ekonomi, kültür, çevre, su yönetimi, akıllı şehirler, dijitalleşme, burada yapılan küresel ısınma enerji gibi bitkisel çeşitliliğin azaltılması gibi alanlarda ve kapsayıcılık alanında yoğun bir çalışma yaptık.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep için yeni hayallerimiz var”

Artık şehirlerin yarıştığına dikkat çeken Şahin, “Kalkınma yerelde başlıyor. Elbette iş yaparsan hata da yaparsın kimse melek falan değil, hepimiz beşeriz sıfır iş sıfır hatadır. İş yapmazsan hiçbir hatada yapmazsın ama bizim duracak dinlenecek halimiz yok sürekli gaza basmamız lazım. Eğitim şehri Gaziantep’te, sağlık şehri Gaziantep’te bilim şehri Gaziantep’te yeni hedeflerimiz yeni hayallerimiz var. Bunun içinde insanı merkeze alıp insana yatırım yapmamız lazım.” diye konuştu.

Bu konuda ben çok rahat olduğunu belirten Şahin, “Çünkü ben zaten seçim öncesi hatırlarsanız ‘Medeniyet Şehri Projesi’ en çok alkışı aldığım projeydi. ‘Medeniyet Şehri Projesi’ni anlatınca ‘vizyon proje ve şehrin geleceği için ne kadar önemli büyük bir iş’ deniliyordu. Gerçekten yine aynı şekilde düşünüyorum. Ortalama vicdan sahibi herkes doğru bilgiye ulaştığında bu işin ne kadar önemli olduğunu görüyor. Fakat bir arkadaşımızın attığı bir tweetten kaynaklı, kendisi de aslında öyle olmadığını biliyor. Kendi bu işin uzmanı, 3,5 milyon metrekare yeşil alanı gösterip ‘buraya imar açıyorlar’ diye twet atıp bunu da alttan, ‘bu şehrin sahipleri yok mu? Koordine olun’ diyerek sabote eden bir anlayış var. Bu anlayışın karşısında ben bütün partileri ve il başkanlarını tek tek ziyaret ettim ve ‘Medeniyet Şehri Projesi’ni anlattık. Herkes dinlediği zaman bu projenin Büyükşehir Belediyesi'ne bir ticari bakış değil, şehrin geleceğini inşa eden bir bakış olduğunu görüyor. 3,5 milyon metrekare yeşil alan halka açılıyor.” diye konuştu.

Şehrin en büyük sorunu ulaşım olduğunu ifade eden Şahin, metro projesini bir an önce başlatmak için “Medeniyet Şehri Projesi”ni başlatacaklarını ve çok sayıda yol açmaları gerektiğini belirtti.

Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın taşınmasıyla beraber yerine yapılması planlanan “Medeniyet Şehri Projesi”nin önemli bir proje olduğunu, Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu projeden her hangi bir kârının olmadığını ve bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Covid-19 salgını gerekçesiyle bir yılı aşkın süredir köylere yapılan otobüs seferlerinin durdurulması ile ilgili İLKHA’nın “Köy sakinleri durdurulan otobüs seferlerinin başlatılmasını istiyor” başlığıyla gündeme getirdiği haber ile ilgili de konuşan Şahin, durdurulan otobüs seferlerinin 1 Temmuz’dan itibaren tekrar başlayacağını söyledi.

Şahin daha sonra ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

“Yerel basının önemi daha iyi anlaşıldı”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay da Şahin’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ay, Şahin'in ikinci kez Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilmesinin Gaziantep adına gurur verici olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Medya mensupları da pandemi döneminde halkı doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmek için gece ve gündüz demeden yoğun bir çaba göstermektedir. Gaziantep medyası olarak şehrimizin ve ülkemizin yararına olan her projede Büyükşehir Belediyemiz ile uyumlu bir şekilde çalıştık. 15 Temmuz'da ve pandemi döneminde yerel basının ne kadar önemli bir misyona sahip olduğu bir kez daha görüldü. Bu nedenle yerel basınımızın desteklenmesi, sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz.”


Fatma Şahin “Medeniyet Şehri Projesi”nin arkasında olduğunu söyledi

Fatma Şahin “Medeniyet Şehri Projesi”nin arkasında olduğunu söyledi

Fatma Şahin “Medeniyet Şehri Projesi”nin arkasında olduğunu söyledi

Fatma Şahin “Medeniyet Şehri Projesi”nin arkasında olduğunu söyledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.