FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz

FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bitlis'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı açıklamada, FETÖ konusunda işin yüzeyinde olduklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bitlis'te esnaf ve STK temsilcileriyle bir araya geldi.

Esnaf ve STK temsilcileriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmasında, "FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz. Memleketimizde tahribatları ortadan kaldırmak için daha yolun başındayız." dedi.

STK temsilcileri ve esnafa seslenen Soylu, gelirken yol güzergâhında Veysel Karani’yi ziyaret ettiğini, medeniyetin büyük zenginliğini bir kez daha anladığını belirterek, şunları söyledi:

"Aralık ayının başından itibaren özellikle Doğu ve Güneydoğuda bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Bunların ilk etabını bir çalışma ziyareti adı altında değerlendiriyoruz. Bunun sebebi bir taraftan alınan kararlar ve sahadaki çalışmaları, ikincisi STK’ların görüşlerini alıp o haftaki bakanlar kurulu toplantısında değerlendiriyoruz. Burada her an meseleyi takip eden sadece güvenlik açısından değil, kalkınma, birlik ve beraberliğin daha yükseğe ulaşması için çalışmalar yapılıyor. Mardin, Diyarbakır ve dünde Siirt’in ardından buraya geldik. Ziyaretlerimiz terör eksenli değil, kardeşlik, ekonomi ve kalkınma eksenli ziyaretlerdir. Bu ziyaretlerimizi sürekli gerçekleştireceğiz."

"OHAL milletimizin hayatını etkilemeyecektir"

"Bundan rahatsız olanlar var. Bunun bilincindeyiz." diyen Soylu,  "Terör hadiseleri bunun en büyük göstergesidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin terörle anılan yerler olmasıdır. Diyarbakır, Siirt, Bitlis buralar medeniyet şehirleridir. Bu kadim merkezleri sadece terörle anılması mümkün değildir. Bu şehirlere olan ilgiyi artırmak, talepleri beklentileri yerinde incelemek için buradayız. 15 Temmuz sonrası OHAL uygulanmaya başladı. OHAL milletimizin hayatını etkilemeyecektir. Toplu açılışlar gerçekleştirildi. Teşvik paketi Diyarbakır’da açıklandı. Yatırım hamlesi büyük hızla devam ediyor. Bunu terörle sınırlamaya çalışıyorlar. Geleceğe dair büyük hamlesi olan güçlü bir ülkedir. DAEŞ, YPG, PKK gibi terör örgütlerinin açtığı maliyetleri karşılamaktadır. Bu Türkiye’de terörle mücadelede kararlılığın en üst seviyede olduğunu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.  

"FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz"

FETÖ Konusunda da kararlı olduklarını söyleyen Soylu, "FETÖ konusunda daha işin yüzeyindeyiz. Bunu içişleri bakanı olarak söylüyorum. Daha derine kulaç attığımız, memleketimizde tahribatları ortadan kaldırmak için daha yolun başındayız. 17-25 Aralık’tan sonra tasfiye için attığımız adımlar daha yenidir. Bunu temizlemek bir buçuk 2 yıl desek hayaldir. Sinsi ve baş belası bir örgütten bahsediyoruz. PKK, Mart’ın başından itibaren bu ülke ile oyun olmayacağını bir kez daha görecekler." şeklinde konuştu.

"21’inci yüzyıl bombalar atıldığı yüzyıl olmamalıdır"

Soylu, "Şunu herkes iyi bilmesi gerekir ki terörün kimliği yoktur. Bu belayla bütün dünya ülkeleri top yekün mücadele etmelidir. 21’inci yüzyıl halen insanların çadırlar içinde yaşadığı, bombalar atıldığı, ölümlerin olduğu bir yüzyıl olmamalıdır. Gelişmişlik farklarını sıfırlamak gerekir. Türkiye’nin bu günü vardır. Teşvikler, hibe programları iyi takip edin. Bazen bürokrasinin çarkları arasında kaybolabilir. Önemli bir zaman dilimindeyiz. Bakınız etrafımızda bir coğrafya oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu Ortadoğu’da ortaya koyarak başladılar. Bu millet Irak toprağıdır, Yüzlerce yıllık Suriye parçasıdır. Mısır, Azerbaycan, İran, Balkanlar nerden bakarsanız bakın biz bu coğrafyanın çok önemli bir parçasıyız. Dünyanın en büyük güçleri bir sıraya gelseler dahi bu doğal hadiseyi bozamazlar. Bugünkü gücümüz çok büyük. Biz son 300 yılın en güçlü seviyesindeyiz. Etrafımız ateş çemberi. Avrasya Tünelini açıyoruz. Dünyanın gözünün içine baka baka yapıyoruz. Hedef koyuyoruz. Artık kendi aracımızın üretecek konuma geleceğiz. Uydumuzu gönderiyoruz kendi imkânlarımızla bilgilerimizi paylaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Soylu, çarşı merkezindeki bir kahvede çay içerek, esnaf ziyaretini gerçekleştirmenin ardında Valiliğe geçerek basına kapalı toplantıya katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.