FETÖ'nün "çalışma evleri" operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

FETÖ'nün "çalışma evleri" operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ'nün "çalışma evlerine" yönelik gerçekleştirilen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 10 şüpheliden 9'u gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ soruşturmaları kapsamında, 2013 yılında örgütün İstanbul'daki "çalışma evleri"nde kaldığı tespit edilen ve burada hâkimlik-savcılık sınavlarına hazırlanan, aralarında avukatların da bulunduğu 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talimatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Siirt, Şanlıurfa ve Kayseri'de düzenlediği eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 9'unu yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor, firari zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Şüphelilerin örgütün 3 sözde yöneticisi ile irtibatlı oldukları, ayrıca HTS kayıtlarına göre de söz konusu çalışma evlerinde kaldıkları tespit edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.