Filistin kökenli ABD'li vekil Rashida Tlaib: Filistinliler on yıllardır insanlık dışı bir muameleye uğruyor

Filistin kökenli ABD'li vekil Rashida Tlaib: Filistinliler on yıllardır insanlık dışı bir muameleye uğruyor

Filistin asıllı Temsilciler Meclisi üyesi Rashida Tlaib, Gazze'de yaşananları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı ve "Filistinliler bir yere gitmiyor" dedi.

ABD'de Filistinli kökenli Kongre üyesi Rashida Tlaib yaptığı konuşmada, "israil'in apartheid hükümetine ne kadar para gönderirseniz gönderin, Filistinliler bir yere gitmiyor." açıklamasını yaptı.

Filistinlilerin on yıllardır insanlık dışı bir muameleye ve ırkçılığa maruz bırakıldığını belirten Tlaib, konuşmasında diğer vekillere de seslendi ve "En kutsal mekânınız bombalanırken dua edebilir miydiniz?" sorusunu yöneltti.

Konuşmasında yer yer gözyaşlarını tutamayan Tlaib " Ben, meslektaşlarım nezdinde, Filistinlilerin sahiden var olduğunun bir kanıtıyım. Bizim insan olduğumuzun, hayal kurma hakkımız olduğunun kanıtıyım. Bizler anneleriz, kız çocuklarız, torunlarız. Bizler adalet arayanlarız. Her tür baskıya karşı mücadelemizden pişman değiliz" ifadelerine yer verdi.

Filistinlilerin on yıllardır insanlık dışı bir muameleye ve ırkçılığa maruz bırakıldığını belirten Tlaib, "Filistinliler, çocuklarını kaybedeceklerine dair bir korku altında yaşamak zorunda. Kimlikleri nedeniyle süresiz şekilde gözaltına alınıyor veya öldürülüyorlar. Filistinlilerin israil yasaları altında eşit olmayan hak ve korumalara sahip olmalarına son verilmeli." vurgusunu yaptı.

Filistinlilerin kendi vatanlarında mülteci konumuna düşürüldüklerinin altını çizen Tlaib, "Bir halka geçmişini unutmasını önerdiğinizde barış değil, yok olmayı önerirsiniz" diyerek, Filistinlilerin kendi vatanlarında mülteci konumuna düşürüldüklerini belirterek ABD'nin İsrail'e askeri yardımlarını eleştirdi.

Tlaib, Filistinlilerin 1948'den bu yana maruz bırakıldığı insanlık dışı muamele teslim edilmeden "ABD'nin İsrail hükümetine askeri desteği hakkında dürüst bir diyalog kurulamayacağını" söyledi.

Rashida Tlaib, Gazze'den kendisine yazan bir annenin "Bu gece çocukları bizim yatak odamızda yatıracağım ki, birlikte ölelim" dediğini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Demokrat vekil, Amerikan hükümetinin işgal rejimini uluslararası hukuka uymak ve apartheid sistemine son vermek zorunda bırakması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.