Filistin meselesi Filistin halkının lehine sonuçlanacak

Filistin meselesi Filistin halkının lehine sonuçlanacak

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin başkanlığındaki üst düzey bir heyet, Ayetullah Hamaney ile görüştü.

Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamaney'in Hamas heyetine, Filistin davasının İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu söylediği belirtildi.

Ayetullah Hamaney, Hamas Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye'nin mektubunu sunan Aruri'ye, "Hamas Hareketi, Filistin İslam dünyasının merkezinde olduğu gibi, Filistin halkının kalbinde yer alıyor." ifadesini de kullandı.

Hamaney, İran'ın Filistin hakkındaki tutumunun net ve açık olduğunu belirterek, "Filistin konusunda aynı fikirde olmayan dost ülkelerimiz de İran İslam Cumhuriyeti'nin bu konuda oldukça ciddi olduğunu iyi biliyorlar." açıklamasında bulundu.

Suudi rejimini Filistin meselesindeki politikaları nedeniyle eleştiren Hamaney, Riyad yönetimini ABD'nin peşinden gitmekle suçlayarak Yüzyılın Anlaşması'nı "tehlikeli bir komplo" şeklinde nitelendirdi ve bunun hedefinin Filistin kimliğinin yok edilmesi olduğunu belirtti.

Aruri ise görüşmede, Hamas ve diğer direniş gruplarının savunma güçlerinin geçen yıllara nazaran daha ileride olduğunu vurguladı.

İran'ı cumartesi günü ziyaret eden Hamas heyeti İran Meclisi Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi ile görüşmüştü. Heyet Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti ile de bir araya gelecek.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler