Filistin'de işgale yasal zemin hazırlayan yasayı kınıyoruz

Filistin'de işgale yasal zemin hazırlayan yasayı kınıyoruz

"Yahudi ulus devlet" yasasına 8 dilde kınama mesajı yayımlayan BEÜ, Filistin'de süren işgale yasal zemin hazırlayan bu yasanın kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Siyonist işgal çetesi tarafından kabul edilen "Yahudi ulus devlet" yasasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından 8 dilde yayımlanan mesajda, yasaya tepki gösterilerek, bunun evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) ilkeleriyle uyuşmadığı vurgulandı.

Arapça, İngilizce, Fransızca, İbranice, Rusça, Çince, Almanca ve Türkçe yayımlanan mesajda, "Bu yasa ile israil vatandaşı Filistinlilerin hakları yok sayılmakta, Arapça resmi dil statüsünden çıkarılmakta, israilin işgal altında tuttuğu Kudüs şehri başkent olarak ilan edilmektedir. 1948'de yerlerinden çıkartılan Filistinlilere geri dönüş hakkı verilmezken, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Yahudilere geri dönüş hakkı verilmekte ve Birleşmiş Milletler kararlarıyla hukuk dışılığı tescil edilmiş yerleşimler teşvik edilmektedir." denildi.

"Filistin'de işgale yasal zemin hazırlayan yasayı kınıyoruz"

Yasa ile kendi kaderini tayin etme hakkının sadece Yahudilere tanındığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Yasada, kendi kaderini tayin hakkının sadece Yahudilere yönelik bir hak olarak tanımlanması ise yalnızca Filistinliler açısından değil, uzlaşma ve çözüm kültürüne, bir arada yaşama inancına sahip Yahudi vatandaşlar için de kabul edilebilir nitelikte değildir. İsrail parlamentosu tarafından kabul edilen, fiili olarak Filistin'de sürdürülen işgale ve hukuk dışı uygulamalara yasal zemin hazırlanmasını ve iki devletli çözüm vizyonunun ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz konusu yasayı kınıyoruz. İsraili temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler ilkelerine saygılı olmaya davet ediyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler