Fırat Nehri'nde tatlı su samuru görüldü

Fırat Nehri'nde tatlı su samuru görüldü

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan tatlı su samuru görüldü, o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Fırat Nehri kenarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan tatlı su samuru görüldü.

Mezra kırsal Mahallesi yakınlarında pikniğe giden bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekildiği tahmin edilen görüntülerde nehirden çıkan tatlı su samurunun kayalık alana çıktığı bir süre sonra yeniden nehre girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

Fırat Gezginler Kulübü Başkanı Ferit Akçalı İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Görüntüleri inceledik. Daha önce bölgedeki keşiflerimizde tatlı su samuruna rastlamıştık. Hatta nehir kenarında ölmüş su samuruna rastlayarak fotoğrafını çekmiştik. Genelde su samurları bakir alanlarda görülüyor. Su samurları etçil hayvanlar olup alabalığı çok severler. Bölgede alabalık tesisi olduğu için o bölgede su samurları çokça görülüyor." dedi.

Su samuru; sansargiller familyasından, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli bir hayvandır. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar. Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır. Yuvasının içini kuru yaprak ve yosunlarla döşer. Ayrıca havalandırma deliği de bırakır. Su samuru, nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan dolayı avlanması yasaktır.


Fırat Nehri'nde tatlı su samuru görüldü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler