"Fitne fesada prim vermeden ensar olacağız"

"Fitne fesada prim vermeden ensar olacağız"

Çifte bombalı saldırı sonrası 51 kişinin yaşamını yitirdiği Reyhanlı'yı ziyaret eden Başbakan Erdoğan, "Ensar olacağız, bu fitne fesada prim vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HATAY – Reyhanlı ziyaretinde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, patlamalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

 

Otobüs üzerinden kitleye konuşan Başbakan Erdoğan,  Suriye’de sıradan şeylerin yaşanmadığını belirterek, Reyhanlı halkının Suriyeli mültecilere kucak açtığını belirtti.

 

Kimsenin kendi ülkesini kolay kolay terk etmeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Nifak"a asla prim vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

Patlama sonrası Reyhanlı gelmesi durumunda bazı malum çevrelerin ziyaretini istismar edeceğinin altını çizen Başbakan Erdoğan, “Bu işin istismarcıları var. Bu istismarcılara ne siz fırsat verin ne biz fırsat verelim” dedi.

 

“Ensar olacağız. Bu fitneye asla prim vermeyeceğiz.” diyen Erdoğan, Suriye'de barış ve kardeşlik iktidar olduğu gün buradaki kardeşlerimiz evlerine gideceklerdir. Suriye'de savaş var. Tanklarla, toplarla halkını katleden bir rejim var.” ifadelerini kullandı.

 

Kendilerinin Türkiye'de sandıklarla iktidar olduğunu vurgulayan Erdoğan,  “Ama onlar babadan oğula geçen bir yöntemle iktidar oldular. Neden?” şeklinde konuştu.

 

Erdoğan konuşmasının sonunda Suriyelilere dönüp Saff suresinin 13. ayetini okuyarak “Nasrun minallâhi ve fethun karîb - Allah'ın yardımı ve fethi yakındır) dedi. (Şefik Mert – İLKHA)



 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.