Fransa Bilim Konseyi Başkanı: Mutasyonlar oyunun kurallarını değiştirdi

Fransa Bilim Konseyi Başkanı: Mutasyonlar oyunun kurallarını değiştirdi

Fransa Bilim Konseyi Başkanı Jean François Delfraissy, "Covid-19 mutasyonları, durumu tamamen değiştiriyor, Covid-19 aşısının etkisini azaltıyor." ifadesini kullanarak uyarıda bulundu.

Coronavirus'un mutasyona uğramış Güney Afrika türünün Covid-19 aşısının etkinliğini yüzde 40 oranında azaltabildiğini ifade eden Delfraissy, son haftalarda birkaç yeni mutasyonun daha Fransa'da görüldüğünü ve bunun da durumu değiştirdiğini söyledi.

Vakaların yaklaşık yüzde 2'sinin daha hızlı yayılan mutasyonlu virüsler olduğunun tespit edildiğini belirten Delfraissy, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:

Son 3 haftadan bu yana mutasyonlar, oyunun kurallarını tamamen değiştirdi. Çeşitli şekillerde ortaya çıkıyor ve daha hızlı bulaşabiliyorlar. Araştırmalarımız, mutasyonlu virüslerle enfekte olmuş sayının çok daha yüksek olduğu yönünde.

Mutasyonlu İngiliz virüsünün, Fransa'nın bazı bölgelerinde bulaşma oranının yüzde 9'unu oluşturduğu tespit edildi. Virüsün İngiliz mutasyonu, aşıya duyarlı. Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarının ise aşıya karşı daha güçlü dirençleri var ve aşının etkisini yüzde 40 azaltabilir.

Fransa'da toplam vaka 3 milyonu, can kaybı ise 73 bini geçti

Fransa Halk Sağlık Kurumu, ülkede Covid-19 salgını nedeniyle son 24 saatte 172 kişinin öldüğünü açıkladı. Böylelikle ülkede virüs kaynaklı can kaybı 73 bin 49'a çıkmış oldu.

Kurum, Covid-19 salgını nedeniyle ülkede son 24 saatte 172 kişinin öldüğünü ve böylece Fransa'da virüse bağlı ölü sayısının 73 bin 49'a çıktığını kaydetti.

Paylaşılan verilere göre, ülkede son 24 saatte 18 bin 436 yeni vaka tespit edilmesiyle Fransa'da vaka sayısı 3 milyon 53 bini aşmış oldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.