Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkçe tweet

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Türkçe tweet

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabından Türkçe yazdığı mesajında, Korsika adasında Akdeniz ülkeleriyle yapılan toplantıya atıfta bulundu.

Macron, "Ajaccio'da, Türkiye'ye net bir mesaj gönderdik: iyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım. Bu çağrı bundan böyle Avrupa Parlamentosu’nun da çağrısı. Görünüşe göre de işitilmiş. İlerleyelim." ifadelerine yer verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Güney Avrupa Ülkeleri Birliği Forumu'na üye ülkelerin devlet başkanlarıyla Korsika Adası'nda bir araya gelmiş ve burada yaptığı konuşmada "Türkiye'nin bölgede artık bir ortak olmadığını ve AB olarak Ankara'ya net bir mesaj verilmesi gerektiğini." belirtmişti.

Dışişleri Bakanlığı ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözlerine sert yanıt vermiş, 10 Eylül'de yapılan açıklamada, "Dış politikadaki tüm sinsi planlarını suya düşürdüğümüz, oyunlarını bozduğumuz Macron, iç acısıyla Türkiye'ye saldırmaktadır. Fransa Cumhurbaşkanı, ferdi ve milliyetçi tutumuyla gerginliği teşvik etmekte, Avrupa ve AB'nin çıkarlarını riske atmaktadır." ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.