Fransa genelinde sokağa çıkma kısıtlaması

Fransa genelinde sokağa çıkma kısıtlaması

​Fransa'da, Covid-19'un hızla yayılan İngiltere varyantının yayılmasını önlemek için yeni tedbirler açıklandı. Başbakan Castex, cumartesi gününden itibaren tüm ülkede 18.00-06.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurdu.

Elysee Sarayı'nda dün yapılan güvenlik zirvesinin ardından, basın toplantısı düzenleyen Fransa Başbakanı Jean Castex, Covid-19 ile mücadelede alınacak yeni tedbirleri Fransız kamuoyu ile paylaştı.

Castex, salgın ile mücadele stratejilerinin doğru olduğunu ancak virüsün farklı varyantlarının/türlerinin ortaya çıkmasıyla yeni önlemler almak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Sokağa çıkma kısıtlaması en 15 gün sürecek

Açıklanan tedbirler kapsamında Fransa'da halk, cumartesi gününden itibaren 15 gün boyunca, saat 18.00’den 06.00’ya kadar evlerine kapanacak. Gerekli görülmesi durumunda kısıtlama uzatılacak.

Başbakan Castex, ülkede bazı bölgelerde bu uygulama sayesinde virüsün yayılma hızının kesildiğini, bu nedenle uygulamayı tüm ülkeye yayma kararı aldıklarını açıkladı.

Aşı kampanyası

75 yaş üstü ve kronik hastalıkları bulunanların ülke genelinde 18 Ocak'tan itibaren 700 aşı merkezinde aşılanmaya başlanacağı kaydedildi. Bu kapsamda 6 milyondan fazla kişinin aşılanması hedefleniyor.

Aşı kampanyasıyla birlikte gelecek yaz krizden çıkmayı umduklarını söyleyen Başbakan, aşı olabilmek için ülkede cuma gününden itibaren telefon ve internet üzerinden randevu alma işleminin başlayacağını sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.