Fransa: Kayıp Interpol Başkanı için Çin'le temas halindeyiz

Fransa: Kayıp Interpol Başkanı için Çin'le temas halindeyiz

Fransa İçişleri Bakanlığı, kendisinden 10 gündür haber alınamayan Interpol Başkanı Meng Hongwei hakkında, Çin tarafıyla iletişim halinde olduklarını açıkladı.

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı’nın (Interpol) Başkanı Meng Hongwei'den 10 gündür haber alınamıyor. Fransa İçişleri Bakanlığı, 64 yaşındaki Hongwei’nin memleketi Çin’e gitmek üzere yola çıktığını, 25 Eylül tarihinden bu yana kendisinden haber alamayan eşinin polise Meng’in kaybolduğunu bildirdiğini duyurdu.

Olayın ortaya çıkmasının ardından merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol'den konunun Çin ve Fransız yetkilileri ilgilendirdiğine dair kısa bir açıklama yapıldı.

Bu açıklamanın ardından dün akşam saatlerinde Fransa İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili bir duyuru daha yayınladı. Bakanlık konuyla ilgili olarak Çin tarafıyla iletişim halinde olduklarını ve gelişmeler nedeniyle "şaşkınlık" yaşadıklarını kaydetti. Bakanlık ayrıca Meng'in eşine yöneltilen tehditler nedeniyle de endişe duyduklarını vurguladı.

Daha önce Çin Güvenlik Bakan Yardımcılığı da yapan Meng Hongwei, 2016 yılında Interpol başkanlığına seçilmişti. İnsan hakları grupları, Pekin hükümetine yakın olması nedeniyle Meng'in Interpol'e başkan seçilmesine karşı çıkmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.