Fransa'da büyük grev hayatı felç etti

Fransa'da büyük grev hayatı felç etti

Fransa'da çalışanlar hükümetin getirmek istediği emeklilik reformuna karşı genel greve giderek protesto gösterileri düzenledi.

Fransa'da, tüm çalışanların hükümetin getirmek istediği emeklilik reformuna karşı genel greve gitmesi, ülkede adeta hayatı felç etti. Ülkenin 7 büyük sendikasından 6'sının aldığı "genel grev" kararıyla yüzbinlerce çalışan sokağa döküldü.

Doktor, avukat, öğretmen, öğrenci, demiryolu ve havayolu işçileri, polis, devlet memurları, posta çalışanları, özetle her meslek grubundan toplumun büyük kesimi, hak kaybına uğradıkları yeni emeklilik reformunu protesto için meydanlara indi.

Eğitim çalışanlarının yüzde 46,6'sı, demiryolu çalışanlarının ise yüzde 55,6'sı destek vermesi, ulaşımı ve eğitimi tümüyle felç etti.

Ülke genelinde 250 resmi gösteri başvurusu yapılırken, Fransız polisi, yine Black Blok adı verilen genç anarşist grup ile radikal Sarı Yelekler'in şiddet eylemleri gerçekleştirme ihtimaline karşı, yalnızca Paris'te 6 bin polis ve güvenlik görevlisi harekete geçirildi.

Sendikalar, şiddet olayları ihtimaline karşı kortejlerdeki güvenlik önlemlerini 4 katına çıkardı.

Protestolarında yer yer şiddet olayları yaşanırken polis biber gazı ile müdahalede bulunuyor.

İLKHA


Fransa'da büyük grev hayatı felç etti

Fransa'da büyük grev hayatı felç etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.