Fransa’da Camiyi koruyan askerlere saldırı: 2 yaralı

Fransa’da Camiyi koruyan askerlere saldırı: 2 yaralı

Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından dün Valence şehrinde, camiyi korumak için araba parkı bölümünde bekleyen askerlerin üzerine sürülen araçla iki kez saldırı düzenlendi. Askerlerin silahla karşılık vermesi sonucu saldırgan ile bir Fransız

Fransa’da olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından  bazı devlet kurumları, okul ve ibadet yerleri polis ve askerler tarafından koruma altına alınmıştı.

Fransa'nın  Valence şehrinde, dün bir  camiyi korumak için bekleyen askerlerin üzerine sürülen araçla iki kez saldırı düzenlendi. Caminin araba parkı bölümünde  bekleyen sskerlerin silahla karşılık vermesi sonucu saldırgan şahıs ile bir Fransız vatandaş yaralandı. 

Askerlerin üzerine aracını sürerek ezmeye çalışan  29 yaşındaki Fransız vatandaşı askerler tarafından yaralı olarak ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kimliği belirlenen kişinin istihbarat kurumları tarafından tanınmadığı ve eylemi tek başına gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamanın devamında saldırıda otomobilin çarpmasıyla bir askerin bacağından  yaralandığı ve yoldan gecen bir vatandaşın da askerlerin araca ateş açması sonucu ayağına isabet eden kurşunla    hafif yaralandığı belirtildi.

Edilinen bilgilere göre saldırganın arabasına yaklaşık 50 merminin isabet ettiği ve saldırganın kolundan ve bacağından yaralandığı,  ardından da hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındığı belirtildi. Saldırganın tedavi edildikten sonra  sorguya alınacağı kaydedildi.

Öte yandan Fransa  Başbakanı Manuel Valls, kişisel Twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Valence'da saldırıya uğrayan askerlere tüm desteğimle yanlarındayım . Fransa'nın güvenliği için bütün güvenlik güçlerimiz seferberlik içindedir." ifadelerini kullandı. (Enes Suiçer-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.