Fransa'da İslam'ı ve Müslümanları hedef alan tasarı komisyondan geçti

Fransa'da İslam'ı ve Müslümanları hedef alan tasarı komisyondan geçti

İslam'a yönelik düşmanlığın merkezi konumundaki Fransa'da, İslam'ı ve Müslümanları hedef alan tasarı Ulusal Meclisteki özel komisyondan geçti. Tasarının Şubat ayında Ulusal Meclise sunulması bekleniyor.

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, "İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele olarak tanıttığı, gelen tepkiler üzerine "Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren prensipler" olarak değiştirilen yasa tasarısı, 3 yaşından itibaren tüm çocukların evde eğitim almasını engelliyor. Müslüman ailelerin çocuklarına evde eğitim vermek için yetkili kurumlardan izin alması gerekiyor. Okul çağındaki her çocuğa ulusal okul numarası verilecek. Böylelikle özellikle kız çocuklarına evde eğitim veren Müslüman ailelerin devlet tarafından takibi kolaylaşacak.

Fransa'da Müslümanların fişleneceği yasa tasarısı kabul edildi

Camilere yurt dışından gelen fonlar denetlenecek. 10 bin Euro'yu aşan yabancı maddi destekler kaynak beyanına tabi olacak. Ayrıca, özellikle camilerin yıllık hesapları kanuni denetçi tarafından denetlenecek.

Cinsi sapkınlığa yönelik eleştirilerde bulunan ibadet yerleri kapatılacak. Fransa kanunlarına göre bir üyesi tarafından bile olsa işlenen "suç" derneğin kapatılması için yeterli olacak.

Devletten maddi destek alan dernekler Fransa'nın sözde medeni değerlerine saygı gösterme taahhüdüne tabi olacak.

Müslüman kadınların erkek doktorlara veya Müslüman erkeklerin kadın doktorlara muayene olmayı reddetmesi suç haline getirilecek.

Çok eşli yabancılara oturum izni verilmeyecek. Çok eşli kişilerin oturum izni iptal edilebilecek. Birden çok sevgiliye sahip olan kişiler ise herhangi bir yaptırıma tabi olmayacak. Sağlık çalışanlarının, "bekâret sertifikaları" vermeleri yasaklanacak.

Devleti temsil eden, devlet hizmeti sunan sözleşmeli özel şirketler de dâhil olmak üzere herhangi bir kişi veya kuruluş, "laiklik ilkelerini ve kamu hizmetinin tarafsızlığını" sağlamak zorunda olacak. Örneğin halka açık yüzme havuzları, dini gerekçelerle kadınlar ve erkekler için ayrı saatlerde olmayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler