Fransa’da kolsuz ve bacaksız doğan bebeklerin sırrı çözülemiyor

Fransa’da kolsuz ve bacaksız doğan bebeklerin sırrı çözülemiyor

Fransa’da kolsuz ve bacaksız doğan bebeklerin sırrı çözülemezken, yürütülen soruşturmanın 3 ay içinde açıklanacağı belirtildi.

Fransa'nın bazı bölgelerinde son yıllarda kolsuz ve bacaksız doğan bebeklerin sayısının artması üzerine ülke genelinde soruşturma başlatıldı.

Fransa Kamu Sağlığı Kurumu Genel Müdürü François Bourdillon, yürütülen soruşturmanın sonuçlarının üç aydan kısa bir süre içinde kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Kamu Sağlığı Kurumunun yayınladığı ilk rapora göre Ain, Loire Atlantique ve Bretagne bölgesinde 25 kolsuz ve bacaksız bebek doğumu gerçekleşti.

Doğum yapan kadınlar arasındaki tek bağlantının mısır ve ayçiçeği tarlalarının yakınlarındaki kırsal bölgede yaşamaları olduğu belirtildi.

Dernekler, sakat doğumların sorumlusu olarak tarımda kullanılan pestisitleri gösteriyor.

Pestisit nedir?

Pestisit, zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan madde ya da maddelerden oluşan karışımlardır. Pestisit, kimyasal bir madde, virüs ya da bakteri gibi biyolojik bir ajan, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabilir.

Pestisitlerin kolsuz ve bacaksız doğumlara sebep olabileceği iddiası kesin olmasa da, en ciddi hipotez olarak öne çıkıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.