Fransa'da "Müslüman Avı"

Fransa'da "Müslüman Avı"

Fransa'nın çeşitli kentlerine düzenlenen polis operasyonlarında, 10 Müslüman gözaltına alındı.

Fransız Haber Ajansı, operasyonlarla ilgili soruşturmayı yürüten adli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, gözaltına alınan kişilerin Afganistan ve Pakistan'a, “cihat” hazırlığı için gittiklerini iddia etti.

Operasyonlar ülkenin güneyindeki Marsilya, Carpentras, Valence, Pau ve Lot-et-Garonne kentlerinde gerçekleştirildi.

Geçen hafta yine polis operasyonlarında gözaltına alınarak sorgulanan 13 zanlı “terör örgütüne üye olmak ve bir Fransız hakimi kaçırma hazırlığı yapmak” suçlamasıyla dün mahkemeye sevk edilmişti.

Müslümanlara karşı önyargısı ve düşmanlığı bilinen Yahudi asıllı Nicolas Sarkozy’nin seçimi de bahane ederek son dönemlerde Müslümanlara baskıyı artırdığı gözlenmektedir. Daha önce de Müslümanların giyim ve kuşamıyla ilgili bazı yasaklar getirdiği bilinmektedir.

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçimler öncesi bu operasyonları yaparak özellikle aşırı sağın oylarını almayı planladığı düşüncesini taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.