Fransa'daki protestolar hayatı durma noktasına getirdi

Fransa'daki protestolar hayatı durma noktasına getirdi

Fransa'da, 250 farklı noktada gerçekleşen ve 806 bin kişinin katıldığı gösteriler ve grev nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Başkent Paris'te 90 gösterici gözaltına alınırken, 3 gazeteci yaralandı.

Fransa'da, emeklilikte memur ve işçi ayrımını, ayrıcalıkları kaldırmayı, emeklilik yaşını kademeli olarak 62'den 64'e çıkarmayı öngören emeklilik reformuna tepki göstermek amacıyla ülke genelinde grev başlatıldı.

Fransa tarihinin en büyük grevlerinden birinin yaşandığı gösterilere katılımcı sayısı resmi verilere göre 806 bin, sendikalara göre ise 1,5 milyonu buldu.

Başkent Paris'te, 250 bin kişi Macron yönetimini protesto etti. Emniyet yetkilileri, güvenlik için 180'i motorlu 6 bin polisin görevlendirildiği Paris'te, 90 göstericinin gözaltına alındığını bildirdi.

Sarı yeleklilerin de katıldığı gösteriler nedeniyle Eyfel Kulesi kapatıldı, hızlı tren seferlerinin büyük kısmı iptal edildi. Paris'teki ilk ve orta dereceli okullarda görevli öğretmenlerin yaklaşık yüzde 80'i iş bıraktı. Fransız havayolu şirketi Air France, Transavia ve Ryanair, greve bağlı olarak çok sayıda uçuşun iptal edildiğini duyurdu.

Protesto gösterilerinde 3 gazeteci de yaralandı. Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Mustafa Yalçın, güvenlik güçlerinin fırlattığı gaz kapsülünün yüzündeki maskeyi delmesi sonucu gözünden yaralandı. Bilinci yerinde olan Yalçın'ın tedavisi hastanede devam ediyor.

Sendikalar, grevlerin pazartesi gününe kadar süreceğini açıkladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler