Fransız mahkemesi Hz. İsa'yla ilgili afişi yasaklamış!

Fransız mahkemesi Hz. İsa'yla ilgili afişi yasaklamış!

Charlie Hebdo'nun Peygamberi'mize hakaret içeren karikatürleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren Fransız mahkemesinin, 2005 yılında Hazreti İsa ile ilgili bir reklam afişini yasaklattığı ortaya çıktı

Fransa'da Charlie Hebdo isimli derginin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhisselam'a hakaret içeren karikatürlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren Fransız mahkemesinin, Hazreti İsa'yla alakalı bir resim tablosuna atıfla yapılan bir afişi yasakladığı ortaya çıktı.

Fransız mahkemesi 2005 yılında bir tekstil firmasının kullandığı afişlerin üç gün içerisinde toplatılmasına hükmetmiş. Afişte, Leonardo Da Vinci'nin 'Mesih'in Son Akşam Yemeği' isimli tablosundan esinlenen bir görüntü kullanılmıştı. 

Fransa'daki Katolik Kilisesi'nin şikayetini ele alan mahkeme, afişi "insanların en içteki inançlarına gereksiz ve saldırgan bir hareket" olarak değerlendirmiş ve afişin toplatılmasına karar vermişti. İtalya yönetimi de, Milan kentine asılması planlanan afişin asılmasını yasaklamıştı. 

Hazreti İsa Aleyhisselam'ı saygısız şekilde resmeden afişi yasaklayan Fransız mahkemesi, Peygamber Efendimiz'e açıkça hakaret eden Charlie Hebdo'ya, ifade özgürlüğü gerekçesiyle dokunmamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.