Gannuşi: Selefilerle sorunlar diyalogla çözülecek

Gannuşi: Selefilerle sorunlar diyalogla çözülecek

Tunus Nahda Hareketi lideri Gannuşi, selefilerin başka içtihatları kabul etmediğini belirterek aralarındaki sorunun diyalogla çözüleceğini söyledi

Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi, barışçıl devrimin ardından girilen geçiş sürecinden çıkacak ilk ülkenin Tunus olacağını, Selefilerle yaşanan sorunların da diyalogla çözüleceğini söyledi.

Tunus devlet televizyonunda kendisi ile yapılan söyleşide Gannuşi, Nahda Hareketi'nin hükümetin istifasını kabul ettiğini, ancak bunun yönetimden çekilme anlamına gelmediğini söyledi. Ülkenin yeni bir döneme girdiğini ifade eden Gannuşi, mutabakat hükümetinin kurularak seçimlere gidileceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığına aday olacağı yönündeki soruya "hayır" diye cevap veren Nahda lideri, Selefi hareket ile sorunların diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulundu.

Gannuşi, Tunus'un barışçıl devrimden sonra oluşan geçiş sürecini ilk tamamlayan ülke olacağı ve mümkün olan en kısa sürede parlamento seçimlerinin yapılacağını hatırlattı.

Gannuşi, Başbakan Ali El Arıd'ı "lider" olarak sıfatlandırarak, kendisini tebrik etti. Gannuşi, "İstifasını demokratik sürecin işlemesi ve geçiş sürecinin tamamlanması için mecburen kabul ettim" dedi.

Gannuşi söyleşide, "Ulusal İttifak Hükümeti" yönetimi döneminde muhalefetin olmayacağının altını çizerek, hükümetin bütün siyasi unsurlar tarafından oluşturulacağına işaret etti.

Selefiler konusundaki soruya ise Gannuşi şöyle cevap verdi: "Selefilerle aramızda sorun yok. Ancak diyalog yoluyla halledilebilecek fikri görüş ayrılıkları var. Selefiler de komünistler, solcular ve liberaller gibi Tunus mozaiğini oluşturmaktadır. Bazı Selefiler başka içtihatları kabul etmiyor. Sadece kendi inandıklarının doğru İslam olduğuna inanıyor ve bunu güç kullanarak başkalarına kabul ettirmeye çalışıyorlar."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.