Gannuşi: Tunus'un Kalbi Partisinin yer alacağı bir hükümete ortak olmayız

Gannuşi: Tunus'un Kalbi Partisinin yer alacağı bir hükümete ortak olmayız

Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Nahda Hareketi'nin Tunus'un Kalbi Partisi'nin yer alacağı bir hükümete ortak olmayacaklarını açıkladı.

Nahda Hareketi lideri ve Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi, yolsuzluk suçlamalarıyla gündeme gelen iş adamı Nebil Karvi'nin lideri olduğu Tunus'un Kalbi Partisinin yer alacağı bir hükümete ortak olmayacaklarını söyledi.

Gannuşi, Nahda Hareketi Partisinin önerisiyle hükümeti kurmakla görevlendirilen El-Habib el-Cemli ile başkent Tunus'ta bir araya gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Gannuşi, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Cemli'nin hükümeti en kısa zamanda kuracağını söyledi.

Nahda Hareketinin, bazı partilerin hükümete ortak olması durumunda veto hakkını kullanacağını söyleyen Tunus'un yeni Meclis Başkanı Gannuşi, Tunus'un Kalbi Partisinin yer alacağı bir hükümette yer almayacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olan Tunus'un Kalbi Partisi Başkanı Nebil Karvi ağustos ayında yolsuzluk yaptığı suçlamasıyla tutuklanmış ekim ayında ise serbest bırakılmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler