Gannuşi, 'Ulusal Diyalog'tan Umutlu

Gannuşi, 'Ulusal Diyalog'tan Umutlu

Tunus'ta üçlü koalisyon hükümetinin en büyük ortağı Nahda Hareketi Partisi Genel Başkanı Raşid el-Gannuşi, tüm siyasi taraflar "ciddi" olduğu için ulusal diyalog görüşmelerinden umutlu olduklarını belirtti.

Gannuşi ulusal televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Bu sürecin ve yeni anayasanın 3 hafta içerisinde tamamlanması muhtemeldir. Meclis, hükümetin istifasıyla eş zamanlı olarak anayasayı tamamlayabilir. Tüm siyasi taraflar ciddi olduğu için ulusal diyalog görüşmelerinden umutluyuz" ifadesini kullandı.

Diyalog görüşmelerine atfen, "muhalefetin hükümetle buluşması ülkedeki tüm sorunları, siyasi ve ekonomik krizi çözecek" diyen Gannuşi, Tunus'un yeni bir sürece girdiğini ifade ederek, "Tunus, İsviçre ve Malezya örneğinde olduğu gibi modern bir demokrasiyle taçlanan ilk Arap ülkesi olacak. Öte yandan ülkedeki terör eylemleri Tunus kaynaklı değildir. Dışardan beslenmektedir" diye konuştu.

Gannuşi ayrıca önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağını yineledi.

Tunus'ta yaklaşık bir aydır, hükümet ve muhalefet arasında devam eden siyasi krizin aşılmasının ve tarafların karşılıklı anlaşmaya varmasının ardından diyalog görüşmeleri cuma günü başlamıştı. Başbakan Ali el-Urayyid ise diyalog görüşmelerinin başlamasından 3 hafta sonra hükümetin istifa edeceğine dair resmi yazıyı Tunus Genel İşçi Sendikası'na (UGTT) göndermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.