Gaziantep halkı, Diyanet'in "toplu ibadet" kararını olumlu karşıladı

Gaziantep halkı, Diyanet'in "toplu ibadet" kararını olumlu karşıladı

Gaziantepliler, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, "Corona virüsünün yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildi"ğini belirten açıklamalarını değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun, "Yeni tip Corona virüsün yayılma tehlikesi" ortadan kalkıncaya kadar cami ve mescitlerde Cuma namazı ile vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmesi kararını İLKHA'ya değerlendiren Gaziantepliler, durum üzücü olsa da insan sağlığı ve tedbir amaçlı olduğundan yerinde bulduklarını söylediler.

Corona virüsün tehlikeli salgın bir hastalık olduğunu ifade eden Hamit Kiraz, insan sağlığı için tedbir ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan bu tür kararların üzücü olsa da yerinde olduğunu belirtti.

Kiraz, "Şu anda dünyayı kasıp kavuran bir virüs ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla insanların toplu olarak yaşadıkları yerlerde gerek okulların tatil edilmesi gerek camilerimizde toplu olarak cemaatle namaz kılmamıza ara verilmiştir. Diyanet İşleri Başkanımızın açıklamasını da izledim. Peygamber Efendimizin de bu konuda Hadis-i Şerifi var. 'Eğer bir yerde veba ve taun hastalığı varsa, oraya gitmeyin.' buyuruyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığının ve Diyanet İşleri Başkanımızın açıklamış olduğu kararları uygulayarak, bu tehlikelerden mümkün mertebe uzak kalmalıyız. Fakat gönül şunu arzu ediyor; inşallah bu virüs ve salgın hastalık bir an önce biter de tekrar hayat normale döner. İnsanlar ibadetlerinde, eğitimlerinde, seyahatlerinde yani hayatın her alanında tekrar eski özgürlüklerine kavuşur, diye temenni ediyoruz." dedi.

Hassas bir süreçten geçildiğini belirten Mehmet Hanifi, "Bundan sonra sağlık açısından cemaatle namaz kılınmasına müsaade edilmeyeceği kararını biz de son dakika olarak öğrendik. Bu karara Cuma namazının da dahil olduğu söylendi. Ama bireysel olarak cami ve mescitlerde namaz kılınmasına ise müsaade edilecek. Sadece toplu halde namaz kılınmasına müsaade edilmeyecek. Bu kararı yerinde buluyoruz. Bizim dinimiz temizlik dinidir. Temizlik imanın yarısıdır. Biz temizliğimize dikkat ettiğimiz müddetçe inşallah bu virüs belasından kurtulacağız." ifadelerini kullandı.

Mehmet Tiryaki ise, "Bu konuda herkesin dikkatli olmasını isterim. Bu hastalıktan ucuz kurtulmamız lazım. Diyanet İşleri Başkanlığının bu konuda aldığı kararı yerinde buluyoruz. Çünkü bu karar tedbir amaçlıdır. Eğer biz tedbirimizi alırsak, inşallah bize bir şey olmaz. Allah'ın (Celle Celaluhu) izniyle bu hastalık gider. Bizim de bu konuda çok dikkatli ve tedbirli olmamız lazım. Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı uyarıları dikkate almalıyız. Bu virüsten kurtulmak için uyarılara göre hareket etmeliyiz. Rabbim bizleri bu sıkıntı ve hastalıktan kurtarsın." temennisinde bulundu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.