Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: Camilerimiz tevhidin sembolüdür

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: Camilerimiz tevhidin sembolüdür

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, camilerin şehirlerin kalbi ve merkezi olmakla birlikte tevhidin sembolü ve vahdetin de nişanesi olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın ana temasını “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirledi.

Bu kapsamda hafta boyunca Türkiye ve yurt dışında gerçekleştirilecek olan programlarda “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması işlenecek.

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın kutlandığını anımsatan Müftü Hazırlar, haftanın diyanet camiasına hayırlara vesile olmasını diledi.

Camilerin birlik ve beraberliğin sağlandığı, Müslümanları bir araya getiren mekânlar olduğunu ifade eden Hazırlar, camilerin hayatın merkezine alınması gerektiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda bir tema belirlediğini ve hafta boyunca o tema çerçevesinde çeşitli etkinliklerin yapıldığını belirten Hazırlar, bu yıl belirlenen temanın “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması olduğunu bildirdi.

Hazırlar, hafta kapsamında yapılacak etkinliklerin “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” teması çerçevesinde yapılacağını belirterek, “Camilerimizin günlük hayatımızda ve gönül dünyamızdaki yerini hep beraber yeniden idrak edeceğiz. Camileri ihya eden ‘Hademe-i hayrat’ dediğimiz hayır erlerini, öncülerini ve hocalarımızı, bu mabetleri ayakta tutan aziz milletimizi biz hayır ile yâd edeceğiz. Dolayısıyla ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı bu tema çerçevesinde idrak edeceğiz.” dedi.

“Camilerimiz tevhidin sembolü ve vahdetin nişanesidir”

Camilerin şehirlerin kalbi ve merkezi olduğunu belirten Hazırlar, “Camilerimiz tevhidin sembolü ve vahdetin nişanesidir. Dolayısıyla camilerimiz toplumu var eden ve bir araya geldiğimiz en önemli mekanlardan bir tanesidir. Her bir camimiz ve mescidimiz, Kabe-i Muazzama'nın birer temsilcisidir. Bizler camilerde birliği, beraberliği Rabbimize olan kulluğu yeniden idrak ederiz. ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ vesilesiyle bu güzellikleri yeniden ihya, idrak edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Geçmişten günümüze kadar camileri ayakta tutan ve maddi manevi imkânlarını esirgemeyen bütün hayırseverlere teşekkür eden Hazırlar, camileri ilim irfan yuvasına ve birer mektebe dönüştüren tüm hocalara da teşekkür ederek bundan sonra da hayırlı hizmetlerin yapılmasını diledi.

“Camilerimizin en önemli ihyası; camilere cemaat olmaktır”

Camileri inşa etmenin önemli bir görev olduğunu belirten Hazırlar, “Fakat bize düşen ise camilerimizi ihya etmektir. Camilerimizin en önemli ihyası; camilere cemaat olmaktır. Camilerdeki sohbetlere, ilim hikmet derslerine katılmaktır. İnşallah yeniden milletçe bu salgından kurtulduğumuzda, birbirimizle kucaklaştığımız günleri yeniden idrak etmenin sevinciyle camilerin etrafında toplanırız, kenetleniriz. Çünkü camiler bizleri arındırır. Camiler bizim ihtiyaç duyduğumuz manevi motivasyonu, birlik ve beraberliği tesis ederler. Bu vesileyle ‘yeniden camide toparlanma, yeniden sohbet halkalarında bir araya gelme, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve çocuğuyla camide saf olma zamanıdır’ diyoruz.” diye konuştu.

Gaziantep İl Müftülüğü olarak hafta kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla kentte cami inşa eden hayırseverlere yönelik bir program yapacaklarını bildiren Hazırlar, programın şimdiden hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti.

Camilerin sadece ibadet mekanı olmadığının altını çizen Hazırlar, “İbadet hayatı bizim olmazsa olmazımızdır. İbadet hayatı ile Rabbimize olan kulluğumuzu yerine getirmiş oluyoruz. Camilerimiz sadece ibadet mekânı değildir. Camilerimiz bizim kardeşliğimizi, komşuluğumuzu pekiştirdiğimiz, birlik ve beraberliği tesis ettiğimiz mekânlardır. Camilerimizde ki o ahengi ve manevi coşkuyu yeniden yakalama zamanıdır.” şeklinde konuştu.

Hazırlar, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın akabinde “Mevlid-i Nebi Haftası’nın idrak edileceğini ve bu etkinlikler vesilesiyle sabah namazı buluşmaları ve gençlerle camide buluşma programları gibi çeşitli etkinliklerle bu haftaları en iyi şekilde idrak edeceklerini ifade etti.

Gaziantep halkını camilerde gerçekleştirecekleri programlara davet eden Hazırlar, bu tür programlara katılmanın önemli olduğunu söyledi.

“Diyanet Gençlik Merkezi’nin temeli atılacak”

Gaziantep İl Müftülüğü olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren Hazırlar, “Biz, müftülük olarak cami hizmetlerini çok ama çok önemsiyoruz. Ama bununla beraber caminin dışına taşan hizmetleri de önemsiyoruz. Örneğin biz müftülük olarak şu an iki tane üniversite yurdu açtık. Hem kız hem de erkek öğrencilerimize yönelik şehrin çok nezih mekânında, öğrencilerimizin güven ile adeta sıcak bir yuva mesabesinde olan ortamları kendilerine hazırladık. Yine gençlerimizi önemsiyoruz. Gençlerimiz için Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Türkiye'nin en büyük Diyanet Gençlik Merkezi’nin de inşallah temelini atacağız. Diyanet İşleri Başkanımız Gaziantep'e geldiğinde bu merkezinde temelini dualarla atacağız. İstiyoruz ki gençlerimiz çarşıya çıktıklarında, güvenle gidip ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri, kafe ortamında oturup çay içebilecekleri, oyun oynayabilecekleri, sohbet ortamları olan ve sabahtan akşam 22.00’a kadar açık bulunan bir mekânı inşallah yapacağız. Bu merkezi hemen üniversitemizin karşısında yapacağız.” dedi.

“Diyanet Anaokulunun açılışı yapılacak”

Eğitim faaliyetlerini de önemsediklerini belirten Hazırlar, “İlimizde 4-6 yaş kurslarımızı da güzel bir noktaya getirdik. Sayın valimizin öncülüğünde, belediyelerimizin katkılarıyla ve hayırseverlerimizin destekleriyle şu an 19 tane protokol imzaladık, bu sayı çok kıymetlidir. Her biri anaokulu formatında, oyun alanları, yemekhanesi ve asgari 5-6-10 sınıflı olan anaokullar yapacağız. Yine ‘4-6 yaş Diyanet Anaokulu Projesi’ni faaliyete geçiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız geldiğinde, bu anaokullarından bir tanesinin de açılışını gerçekleştireceğiz. Böylelikle inşallah aileden gençliğe, gençlikten çocuğa ve üniversite gençliğine varıncaya kadar toplumun tüm kesimlerine ulaşan hizmetleri yaygınlaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.” ifadelerinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler