Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar’dan Regaip Kandili mesajı

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar’dan Regaip Kandili mesajı

Üç ayların Müslümanlar için fırsat ayları olduğuna dikkat çeken Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İslam aleminin üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandiline ulaşmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Hicri takvime göre, Recep ayındaki ilk perşembeyi cumaya bağlayan gece Regaib Kandili olarak idrak ediliyor.

Türkiye'de ve İslam aleminde yarın coşku ile idrak edilecek olan rahmet, mağfiret ve bereket iklimi üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaib Kandili nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlayan Hazırlar, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Üç ayların daha çok ibadetle geçirilmesi ve Ramazan ayına manevi hazırlık yapılması gerektiğini ifade eden Hazırlar, “Recep, Şaban ve Ramazan’ı içinde barındıran üç aylar, Regaib gecesiyle başlar, Miraç ve Berat gecesiyle devam eder. Bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, ülfet ve muhabbetimizi artıran Ramazan bayramıyla taçlanır.” dedi.

“Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmalıyız”

Üç ayların ilahi rahmetin indiği kıymetli bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Hazırlar, “Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınma, gönüllerimizi ferahlatma, dünya telaşı ile akıp giden ömrümüzü muhasebe etme fırsatı olarak bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden bütün insanlığın istifade etmesini, rağbetimizin Rabbimize, Rabbimizin razı olduğu amellere, birlik, beraberlik ve kardeşliğe olmasını diliyor, başta Gaziantepli hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Regaib Kandilini tebrik ediyorum.” diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.