Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü 'rüşvet' iddiasını yalanladı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü 'rüşvet' iddiasını yalanladı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada bir personellerinin "rüşvet" aldığı iddiasıyla ilgili paylaşılan videonun gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu video hakkında yapılan incelemenin ardından, "firma personeli olarak lanse edilen kişinin memur olduğu"nun belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“21.02.2020 tarihinde sosyal medya üzerinden paylaşılan ve içeriğinde ‘Burası Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün A Blok Ana Giriş kapısı. Merak ettim, bu adam burada ne yapıyor? Merdivende konuştuğu kişi niye bekliyor ve ne konuşuyorlar?’ şeklinde bir iddia olarak paylaşılan video hakkında Müdürlüğümüzce gerekli tetkikler yapılmış olup yapılan değerlendirmede; olayın 17.02.2020 tarih ve 16.20-16.45 saatlerinde gerçekleştiği, firma personeli olarak lanse edilen şahsın şehit yakını kadrosunda resmi bir kurumda memur olarak çalışan S.Ö. olduğu anlaşılmıştır.”

S.Ö'nün 17 Şubat'ta bankadan çektiği 28 bin TL ile İl Sağlık Müdürlüğünde memur olarak çalışan ablası G.A'nın yanına geldiği ve daha sonra onunla mesai bitiminde müdürlükten ayrılıp, kuyumcuya giderek altın aldıkları aktarılan açıklamada, “Söz konusu videoda iddia edildiği gibi müdürlüğümüzde herhangi bir personele rüşvet verildiği iddiasının asılsız ve mesnetsiz olduğu anlaşılmıştır. Ancak söz konusu videonun müdürlüğümüz binasından çekildiği tespit edildiğinden konunun aydınlığa kavuşması adına müdürlüğümüzce disiplin soruşturması başlatılmıştır. Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler