Gaziantep merkezli 22 ilde FETÖ operasyonu

Gaziantep merkezli 22 ilde FETÖ operasyonu

Gaziantep merkezli 22 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 50 şüpheli gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesi ve Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü aralarında İstanbul, Diyarbakır, Adana, Kahramanmaraş Hatay, Kocaeli, Mersin, Şanlıurfa ve Şırnak'ın da yer aldığı 22 ilde FETÖ/PDY yapılanmasının operasyonel telefon hattı kullanıcılarına yönelik operasyon başlattı.

Operasyon sonucu haklarında yakalama kararı verilen ve aralarında asker, avukat öğretmen, zabıta ile doktorların da bulunduğu 57 şüpheliden 50'si yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında FETÖ/PDY yapılanması mensuplarınca 17-25 Aralık sürecinden ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimine kadar 64 telefon hattı ve darbe girişimi sonrasında kullanıldığı belirlenen 38 telefon hattı kullanıcısını tespit etmeye yönelik çalışma soruşturma başlatıldı.

Yapılan soruşturma kapsamında telefon hatlarının yabancı uyruklu öğrencilerin üzerine kayıtlı olarak çıkarıldığı belirlenirken FETÖ’nün faaliyetleri için kullanıldığı tespit edilen 102 telefon hattı kullanıcısı olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen diğer 7 şüphelinin yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.