Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep’te Travmatik Acil Durum Hastanesi ve Organize Sanayi Bölgesi’nde poliklinik hizmeti ve acil müdahalelerin yapılacağı sağlık tesisinin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği’nin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol

Gaziantep Valiliği Fuaye Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Vali Davut Gül, Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak tesisin işçi sağlığını korumak için önemli olduğunu söyledi.

“İşçiler anında tedavi sürecine kavuşacak”

Organize Sanayi Bölgesi’nin önemine dikkat çeken Gül, “Organize Sanayi Bölgesi, Gaziantep’in hayatının her döneminde çok faydalı bir noktada bulunmuştur. Son dönemde Cengiz Şimşek yönetimindeki OSB, birçok sorunu çözme sürecini başlatarak önemli bir yol kat etti. Biliyorsunuz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin OSB’ye götürdüğü GAZİRAY var. Bu ulaşım hizmete alındığında raylı ulaşım, OSB’nin içerisine kadar girmiş olacak. Yine büyükşehir, OSB ile çalışan annelerin çocuklarını bırakacağı kreş inşasının yapımına da devam ediliyor. Çalışan annelere çok büyük kolaylık sağlayacağız. Sanayicinin otoyola kolay çıkması ve girmesi, ham maddenin limana kolay ulaşması için OSB iki kavşak sürecini başlattı. Tabi hepsinin başı da sağlıktır. OSB’de Büyükşehir arasında poliklinik hizmeti devreye sokuldu. Bu hizmetle anında tedavi sürecine çalışanlar kavuşmuş olacak. Tedavide önemli bir kolaylık sağlanacak.” dedi.

Gül, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda çalışan işçiler için Travmatik Acil Durum Hastanesi’nin yapılacağını bildirerek hastanenin yerinin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOP) tahsis edeceğini söyledi.

Hastaneyi Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nın yapacağını bildiren Gül, Sağlık İl Müdürlüğü’nün de işleteceğini ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin de Gaziantep’in işçi bir memleket olduğunu belirtti.

“OSB’de sağlık tesisi ihtiyacını birlikte iş yapma modeliyle gördük”

Sanayinin Gaziantep’in en büyük gücü olduğuna vurgu yapan Şahin, “Pandemide bütün büyük ülkeler küçülürken gazi şehri büyüten bir sanayi alt yapımız var. Sanayici cesareti, vizyonu ve kalitesi var. Bu akşamdan sabaha olmuyor. Güçlü bir örgütlenme yapısı var. Gaziantep’te güçlü bir koordinasyon var. Bu çalışma anlayışıyla şehrimizin istihdamını, ihracatını, ekonomisini büyütüyoruz. Ayrıca beraberinde bu konulara dair olan çalışmalarda iş birliklerimizle şehrin gücünü artırıyoruz. Gaziantep Büyükşehir olarak Türkiye’de hastanesi olan tek şehiriz. Başka bir şehirde bir büyükşehrin hastanesi yoktur. İşçi sağlığı ve işçi güvenliği bizim için iki önemli husustur. 240 bin kişi yalnızca OSB’de çalışan işçi sayısı, bu rakamda bizlere gösteriyor ki biz işçi memleketiyiz. Dolayısıyla işçilerimiz huzurlu ve mutluysa bu şehirde huzurlu ve mutludur. İşte o yüzden çok acil bir iş kazası olduğunda anında müdahalede bulunmak, işçi sağlığı ve iş verimliliği açısından çok önemli. Bu çalışmaların her biri bir bütünün parçasıdır. OSB’de sağlık tesisi ihtiyacını birlikte iş yapma modeliyle gördük. Bu yapacağımız çalışmayla işçimizin sağlığını koruyan, iş verimliliğini artıran sağlık şehri Gaziantep’in alt yapısını güçlendireceğiz. İnşallah hizmete girdiği zaman bu modeli bütün Türkiye’ye örnek bir model olarak sunacağız.” ifadelerini kullandı.

“Sağlık tesisi ile çalışan işçilerin tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağız”

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cengiz Şimşek de şunları söyledi:

“Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 240 bin kişi çalışıyor. Günlük, işçilerimizin poliklinik ihtiyacını karşılamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içine girerek desteklerini aldık. Bu doğrultuda Büyükşehir’e bağlı Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’yla OSB’ye bir tane semt polikliniği yapma kararı aldık. Bu sağlık tesisi ile çalışan işçilerin tedavi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yardımlarından ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkürler ediyorum.”

İl Sağlık Müdürü Doktor Ümit Mutlu Tiryaki, Travmatik Acil Durum Hastanesi’nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir ihtiyacı gidereceğine dikkat çekti.


Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Gaziantep OSB'ye Travmatik Acil Durum Hastanesi ve poliklinik açılacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.