Gaziantep Şahinbey'de hırsızlık operasyonu: 14 kişi tutuklandı

Gaziantep Şahinbey'de hırsızlık operasyonu: 14 kişi tutuklandı

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 107 şüpheliden 14'ü tutuklandı.

Şahinbey ilçesinde hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 107 şüpheliden 14'ü tutuklanırken, operasyonda çok sayıda çalıntı malzeme ele geçirildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Temmuz ayı içerisinde yapılan çalışmalarda, 107 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, bu şahıslardan 14'ü tutuklanmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda, bir adet altın zincir, 5 adet 30 gramlık altın bilezik,  bir adet altın bilezik seti, bir adet altın kolye, 2 adet çeyrek altın, 2 adet altın bileklik, bir adet inci kolye, 5 adet yüzük, 4 adet kol saati, bir adet LCD televizyon, 2 adet tabanca, bir adet tüfek, 2 adet kombi, 4 adet akü, 156 adet telefon ile tablet ele geçirilmiştir. Bu malzemelerden suç unsuru olanlar adli makamlara diğerleri ise sahiplerine teslim edilmiştir." denildi.

Öte yandan,  Şahinbey ilçesinde son 3 ayda meydana gelen 40'a yakın hırsızlık olayıyla ilgili başlatılan çalışma kapsamında ise bölgedeki güvenlik kamerası ve MOBESE kayıtlarının incelenmesi sonucu şüphelinin E.K. olduğunu belirlendi.

E.K'nin Şahinbey ilçesi Serinevler Mahallesi'ndeki evinde ve Oğuzeli ilçesi Güllük Mahallesi'ndeki bağ evinde yapılan aramalarda da çalıntı 3 baz istasyonu aküsü, 2 dizüstü ve 7 tablet bilgisayar, 21 cep telefonu, 17 otomobil teybi, 29 hoparlör, 2 jeneratör, 2 klima, 2 otomobil aküsü, 7 güneş enerji paneli, 4 elektrikli ağaç kesme makinesi, 6 uydu alıcısı, 4 bilgisayar monitörü, bir televizyon, 6 el matkabı, 2 su pompa motoru, bir kaynak makinesi, 2 amfi, 4 tüfek, bir tabanca, 4 kurusıkı tabanca ile bu silahlara ait 26 fişek ele geçirildi.

Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Ayrıca, Şehitkamil ilçesi Hayrat Mahallesi'nde şüphe üzerine durdurulan bir araçta yapılan aramada ise 6 kilo 700 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, bir şüpheli gözaltına alındı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.