Gaziantep Üniversitesi uzaktan eğitime start verdi

Gaziantep Üniversitesi uzaktan eğitime start verdi

​Yeni tip Corona virüs salgını nedeniyle eğitime verilen bir haftalık aranın ardından, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri gibi üniversite öğrencileri için de uzaktan eğitim başladı.

Virüs salgını nedeniyle YÖK'ün üniversitelerde eğitim öğretimin uzaktan öğretim yoluyla sürdürülmesi kararının ardından Gaziantep Üniversitesi'nde ilk olarak uygulama başlatıldı.

17 Mart'ta Senato ve Üniversite Yönetim Kurulu toplantılarını online olarak gerçekleştiren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bu kez de tüm ön lisans, lisans ve lisansüstü programların uzaktan öğretim yoluyla yürütülmesine imkan sağlayacak şekilde dijital dönüşüm sürecini bütün boyutlarıyla hayata geçirilme işlemlerini tamamladı.

Uzaktan öğretim programlarının açılış dersi Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür tarafından verildi.

Rektör Gür, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri ile yaptığı açılış dersinde, eğitimin öneminin her şart ve durumda yeniden ortaya çıktığını, öğrencilerin eğitim süreçlerinin aksamaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

"Görme ve işitme engelli öğrencilerimizin de sisteme dâhili için çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

İçerik geliştirme ve uzaktan öğretim platformuna ekleme konusunda öğretim elemanlarının hazırlandığını ve bu sürecin bir ürünü olarak öğrencilerin karşısında olmanın haklı sevincini yaşadığını ifade eden Gür, "Planlamalar çerçevesinde üniversitenin canlı sınıf odalarıyla, aynı anda yüzlerce dersi eşzamanlı olarak yürütebilecek. Altyapı hazırlıkları, son bir haftada aynı anda binlerce öğrencinin hizmet alacağı şekilde geliştirildi. Kısa süre içerisinde 200'ün üzerinde sanal sınıf ve 50 bin öğrencinin erişebileceği bir alt yapı sağlandı. Sisteme tüm birim ve hocalarımız dâhil edilerek aktif destek verilmesi konusunda gerekli tedbirler alındı. Ayrıca, görme ve işitme engelli öğrencilerimizin de sisteme dâhili için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

"Burada hocalarınız bütün belge ve bilgileri dosyalar halinde sizinle paylaşacaklar"

Daha sonra Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin online olarak takip ettiği açılış dersini veren Gür,  Dünya'nın zor bir süreçten geçtiğini belirterek şöyle devam etti:

Bu süreçte YÖK tarafından alınan uzaktan eğitim kararı doğrultusunda, eğitimde kesinti oluşmaması için zorluklara katlanarak gece gündüz demeden arkadaşlarımız çalışıyor. Amaç; bir gün bile eğitimsiz kalmamanızdır. Sizler de bunun kıymetini bilin. Eğitim beklemez. Sizin gelişmişliğiniz ve olgunlaşmanız duraksamıyor. Zaman geçip gidiyor. O yüzdendir ki bir dönem bile öğrencilerimizin kaybı olmasın. O yüzden 'uzaktan eğitim ile takviye yapalım' dedik. Bunun kıymetini lütfen biliniz. Burada hocalarınız bütün belge ve bilgileri dosyalar halinde sizinle paylaşacaklar. En büyük avantajınız da örgün öğretim sırasındayken hocanın anlattığı derslerin dışında materyalleri ancak hoca size verirse alabiliyordunuz ve onlara sadece belli öğrenciler ulaşabilirdi. Şu anda ise hoca sisteme yüklediği anda bütün belgeler sürekli orada kalacak. İstediğiniz zaman o belgelere ve bilgilere ulaşabilirsiniz. Her kriz aynı zamanda bir fırsat doğurur.

Dersin devamında öğrencilerin tek başına evde kalmalarının yetmediğini, bilinç düzeyi yüksek bireyler olarak çevresindeki insanları da bilinçlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Gür, "Aile bireylerinizi, özelikle yaşlıları ve kronik hastalığı olanları mutlaka bilinçlendirin, dışarı çıkmasınlar. Üniversite olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Sizler de lütfen bireysel tedbirlerinizi alın. Bu işin şakası yok. Covid 19 virüsü bugün tespit edilmiş bir virüs değildir. Yaklaşık 1965 yılından beri vardı ve gittikçe farklı formasyona dönüşüyor. Daha önce sars, mers vardı şimdi ise Corona virüs (Covid 19) geldi. Öldürücülüğü diğer ikisine göre çok düşük. Ancak bulaşması çok yüksek. Bizi korkutan öldürmesi değildir, bulaşma oranının çok yüksek olmasıdır.  Şu anda 180 ülkede görüldüyse, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edildiyse ve hızlı bir şekilde vaka sayıları artıyorsa hepimize düşen sıkı tedbirler almaktır." dedi.

Konuşmasının son bölümünde, Gaziantep Üniversitesi'nin köklü, alt yapısı güçlü ve donanımlı bir üniversite olduğu vurgusunu yapan Gür, "Şu anda uzaktan eğitim uygulamasının ilk dersini alan sizlersiniz. Böyle bir üniversitenin öğrencisi olduğunuz için gurur duyabilirsiniz. GAÜN öğrencisi olmanızdan kaynaklanan farklı imkânlarınız var. Bu imkânları kullanın. Derslerinizi online olarak kaçırsanız bile daha sonra sistemden takip edebileceksiniz. Temennimiz her şeyin en kısa sürede normale dönüşmesi. Sürecin uzaması ihtimaline karşı da pratik derslerin uygulaması dâhil her konuda gerekli önlemleri alıyoruz. Sizleri en kısa sürede tekrar aramızda göreceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Gaziantep Üniversitesi uzaktan eğitime start verdi

Gaziantep Üniversitesi uzaktan eğitime start verdi

Gaziantep Üniversitesi uzaktan eğitime start verdi

Gaziantep Üniversitesi uzaktan eğitime start verdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.