Gaziantep Valiliğinden “karakolda darp” iddiasına ilişkin açıklama

Gaziantep Valiliğinden “karakolda darp” iddiasına ilişkin açıklama

Gaziantep Valiliği, bazı medya organlarında yer alan “Karakolda darp iddiasına soruşturma” başlıklı haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Konu ile ilgili Valilikten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberlerde Nizip ilçesinde yaşayan A.G isimli gencin “emniyette şiddete maruz kaldığı” iddialarına yer verildiği belirtildi.

Söz konusu iddialara ilişkin yapılan incelemede, sosyal medya hesaplarından Suriyeli mültecilere yönelik provokatif eylem yapılacağı yönünde paylaşımlar üzerine Gaziantep Valiliğince 2020 yılı şubat ayında eylem yasaklama kararı alındığı hatırlatılan açıklamada, “Kararın ardından 03 Mart 2020 günü Nizip ilçesinde uygulanan tedbirler kapsamında saat 21.00 sıralarında Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu Osmanlı Parkı’nda toplanan şahıslar olduğu polis ekiplerine bildirilmiş, şahısların ekibi görerek kaçması üzerine orada kalan A.G. isimli şahıs ve gösterdiği yerlerde kaçan şahıslardan 3’ü daha ekipler tarafından yakalanmıştır. Çevrede bulunanlarla yapılan görüşmede ve kamera kayıtları incelemesinde, yakalanan şahısların herhangi bir eylemleri bulunmadığı anlaşıldığından şahıslar doktor raporları alınarak ailelerine teslim edilmiştir. Alınan doktor raporlarında darp izi olmadığı belirtilmiştir.” denildi.

Olaydan yaklaşık bir ay sonra 4 Nisan 2020 günü A.G isimli gencin annesi Ş. A. tarafından oğlunun “darp edildiği” iddiası ile Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu belirtilen açıklamada, iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 Eylül 2020 tarihinde işlem yapılmasına yer olmadığına dair karar verildiği bildirildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler