Gaziantep Valisi Gül: 253 uyuşturucu satıcısı yakalandı

Gaziantep Valisi Gül: 253 uyuşturucu satıcısı yakalandı

Gaziantep’te “torbacı” olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 311 şüpheliden 253’ü yakalandı.

Gaziantep’te uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak yürütülen çalışma kapsamında uyuşturucu madde ticareti yapan 310 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmişti.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı organizasyonunda kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyonda tespit edilen 311 şüphelinin 253’ü yakalanarak gözaltına alınırken diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmanın devam ettiği belirtildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de valilikte düzenlediği basın toplantısında operasyonun detayları ile ilgili bilgi verdi.

Dün uyuşturucu satıcılarına yönelik "Vatan" ismiyle düzenlenen operasyondaki gözaltı sayısının 253'e yükseldiğini belirten Gül, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

GÜL, Operasyonun cumhuriyet tarihindeki narkotik suçlarda tek seferde yapılan en büyük operasyon olduğunu bildirerek kentte şu ana kadar 23 uyuşturucu operasyonu yaptıklarını ifade etti.

Son yapılan operasyonunun şimdiye kadar yapılan operasyonlardan farklı olduğuna dikkat çeken Gül, “Yöntem ve kapsam itibarıyla farklı, büyük bir operasyon. Bizzat İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığının organize ettiği bir operasyon. Yerelde de emniyet müdürlüğümüz ve Başsavcımız başta olmak üzere verdiğimiz bir destek oldu.” dedi.

Çalışmanın 5 aylık saha çalışması olduğunu belirten Gül, 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 311 şüphelinin yakalanması için operasyonun yapıldığını aktardı.

“13 adet tabanca, 8 adet pompalı tüfek ve çok sayıda uyuşturucu ele geçti”

311 şüpheliden 253’ünün yakalandığını bildiren Gül, “253 şüphelinin üzerinde 13 adet tabanca, 8 adet pompalı tüfek ve çok sayıda da uyuşturucu ele geçti. Bunların özelliği, bizzat sokakta ‘torbacı’ diye tabir ettiğimiz satıcı olmalarıdır. Eroinden, esrardan, sentetik uyuşturucudan, haptan yani aklınıza gelebilecek her türlü uyuşturucu maddesi ele geçti. Bu çalışmalar yine İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun koordinesinde gelecek günlerde de artarak devam edecek.” ifadelerini kullandı.

“Gaziantep'i daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz”

Vali Gül, Gaziantep'te yaşayan her vatandaşın çocuğuyla, kendisiyle ve komşusuyla ilgili emin olmasını istediklerini belirterek, “Burada 311 kişiyi tespit ederken özellikle Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ve bakanlığımızın 'En İyi Narkotik Polis Anne' ve 'UYUMA' uygulamaları bu anlamda bize sahada çok büyük katkı sağladı. Bundan sonraki süreçte şahit olduğumuz konuları tüm iletişim kanallarıyla bizlere iletebilirler. Annelerle, şehirle el ele vererek Gaziantep'i daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Polisiyenin ötesinde işler yapmak lazım”

388 ekip ve 2 bin 124 polisin katılımıyla operasyonun yapıldığını belirten Gül, “Gaziantep nüfus ve uyuşturucu kullanım itibarıyla Türkiye ortalamasında çok farklı değil. Bu bizi tatmin etmiyor amaç uyuşturucu kullanımının ve satımının sıfırlanmasıdır. Ama ‘Türkiye ortalamasından çok kötüyüz, bizde daha çok kullanan var’ demek haksızlık olur, çok doğru olmaz. Uyuşturucu sıfırlayabilmek için birçok şey yapmak gerekiyor. En başında en basitinden şehirleşme ile ilgili bir düzenleme yapılması lazım. Yaşanılan mekanlar çocuğun doğumundan ölümüne kadar her anını aslında uyuşturucu etkiliyor. Şu doğru bir tespit değil. Uyuşturucuyu sadece fakirler veya zenginler, ya da sadece evi kötü olanlar ve ev iyi olanlar kullanıyor yaklaşımı doğru değil. Sonuç itibarıyla artan yerler ve azalan yerler, müdahale edilmesi gereken yerler var. Burada önemli olan bir irade ortaya koymak. Bakanımız Süleyman Soylu, ‘uyuşturucu satanlara terörist muamelesi yapacaksınız’ dedi. Bu çok büyük bir irade. İl Valisi, polisi ve jandarma olarak bizde bu talimatı aldık. Bizim zaten her hafta uyuşturucu ile ilgili yerelde operasyonlarımız, her hafta tutuklamalarımız oluyor. Evet, polisiye anlamında üzerimize düşeni yapacağız ama polisiyenin ötesinde işler yapmak lazım. Babanın çocuğunun başını okşamasından tutunda diğer sayabileceğimiz yüzlerce sebeplerin ortadan kalkması lazım. Bunun için mesele iki buçuk milyonun meselesi. İki buçuk milyon olarak bunu ortadan kaldırmamız lazım.” diye konuştu.

Vali Gül daha sonra ise gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.