Gaziantep Valisi Gül, aşı olan yaşlıları ziyaret etti

Gaziantep Valisi Gül, aşı olan yaşlıları ziyaret etti

Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte ikinci doz Covid-19 aşılanmasını gerçekleştiren 65 yaş üstü yaşlıları ziyaret etti.

Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde aşı olan yaşlılarla sohbet eden Vali Gül ve Şahin, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Vali Gül ve Şahin, aşı sırası bekleyen yaşlıların sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi alırken aşı işlemi tamamlanan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Engelliler Daire Başkanlığınca kurulan stantta dezenfektan, maske ve ilaç kutusu bulunan hijyen paketleri dağıtıldı.

Elde edilen veriler ışığında il genelindeki nüfus 2 milyon 69 bin 363 kişiyken 65 yaş ve üzeri vatandaş sayısı da nüfus oranının yüzde 5.91’ini oluşturuyor. Bu bağlamda kadın 65 yaş ve üzeri vatandaş 67 bin 783, erkek vatandaş sayısı 54 bin 607’dir.

Toplam 65 yaş üzeri vatandaş sayısı da 122 bin 390’dır. Bu rakamlar doğrultusunda hızlı bir şekilde süren aşılama mesaisinin paralelinde 122 bin 390 vatandaşa hijyen paketleri gönderilecek. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler