Gaziantep Valisi Gül, Corona virüs tedbirlerini açıkladı

Gaziantep Valisi Gül, Corona virüs tedbirlerini açıkladı

Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgınına karşı Gaziantep’te yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlere ilişkin değerlendirme toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda alınan tedbirleri değerlendirdi.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlar olan AVM, otobüs, dolmuş, tramvay durakları, park ve bahçeler gibi mekanlarda dezenfekte çalışmalarının sıklıkla devam ettiğini belirten Gül, hijyene dikkat edilmesi noktasında özellikle vatandaşlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi adına resmi hesapların dışındaki hiçbir kaynağa itibar edilmemesine dikkat çeken Gül, düğün, taziye gibi organizasyonlarda mümkün olduğu kadar sosyal mesafeye dikkat edilerek hareket edilmesi ve bu ortamlarda olabildiği kadar az durulması noktasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Gül, yurtdışından gelen vatandaşlarla ilgili olarak da 14 gün kuralı kapsamında pansiyon hizmetlerinin verileceğini, Gaziantep’te yeteri kadar gıda ve hijyen malzemesinin bulunduğunu belirterek, vatandaşların bu konuda tedirgin olmamaları gerektiğini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.