Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Gaziantep Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan Şehitkamil Kız Öğrenci Yurdu’nu ziyaret eden Vali Davut Gül, yurtta kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle birlikte yemek sırasına girerek yemek alan Vali Gül, öğrencilerle aynı masada yemek yiyerek sohbet etti.

Yemeğin ardından öğrencilerin yurt ile ilgili sorunlarını dinleyen Gül, sorunların çözümü ile ilgili alınabilecek önlemleri de yine öğrencilerle paylaştı.

Vali Gül, öğrencilere hitaben konuşmasında, “Sizler bizim kardeşlerimizsiniz, sizler bize ailelerinizin emanetisiniz. Bu yurdu eğitim sezonuna yetiştirmek için olabildiğince acele edildi. Yurdun eksikliklerini ve yapılmayan işlerini zamanla tamamlayacağız. Bizim isteğimiz şu; devletin ve kamunun imkanlarını olabildiğince sizlere doğru şekilde aktarmak. Valilik olarak hem bu yurdun hem de diğer yurtların ihtiyacı olan bilgisayarları temin edeceğiz.” dedi.

Öğrencilerin dile getirdikleri sorunların giderilerek takip edileceğini vurgulayan Gül, “Kredi ve Yurtlar Kurumunun hem il içerisinde hem de il dışında sosyal aktiviteleri, kültürel aktiviteleri oluyor, bunlarla ilgili düzenlemeyi yapıp sizi bilgilendirelim. Zaman zaman sizleri ziyaret etmeye devam edeceğiz, bizlere 24 saat ulaşabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yeni açılan yurtların çok hızlı sisteme dahil olduğunu belirterek, bu nedenle ufak tefek aksaklıklar yaşanabileceğini ifade etti.

Öğrencilerin internet sıkıntısına kökten çözüm getirilerek yurt bölgesindeki altyapı eksikliklerinin hızlı bir şekilde giderileceğini belirten Şahin, belediyenin internet ağının mesai saatleri dışında gençlerin kullanımına açacaklarını söyledi.

Yurt öğrencileriyle yapılan sohbette kampüs alanı içerisindeki ulaşım ihtiyacı üzerine teknik ekiple birlikte istişare edeceklerini bildiren Şahin, üniversite alanı içerisinde öğrencilerin ulaşımını bisiklet ve ringlerle gerçekleştirmesini planlayacaklarını aktardı.

Ayrıca ek seferler ile ulaşımın kentteki üniversitelerin rotasına uygun şekilde artırılacağı konusunda öğrencilerle anlaşan Şahin, “Siz bizim geleceğimizsiniz. Eksiklikler muhakkak olacak. Önemli olan bu sorunları çözebilme gayreti, o da bizde mevcut. Teknik ekibimizle sizleri dinledik. Taleplerinizi not aldık. En kısa sürede isteklerinize karşılık vereceğiz.” diye konuştu.

Öğrenciler için Rumkale’ye ücretsiz tekne turu organize edeceklerini açıklayan Şahin, “Öğrencilerimiz öğrenim hayatında sınav stresi, ders çalışma yoğunluğunu biraz olsun azaltmak istiyoruz. Bu kapsamda Fırat Nehri’nde bir tur düzenleyeceğiz. Turda gençlerimizi, bölgemizin tarihi mekanlarında ufak bir gezintiye çıkartacağız.” dedi.

Yurdun bilgisayar laboratuvarı ile desteklenmesinden, kütüphane kurulmasına, gençlerin spor etkinliklerine katılımının artırılmasından, “Spor Şehri Gaziantep” ve “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” projelerine katılımın yaygınlaştırılmasına, kitaba ulaşımın kolaylaştırılmasından yeni projelerin hayata geçirilmesine ve belediyelerin gençlere olan desteklerine kadar birçok konunun konuşulduğu ziyaret sonrasında yurt öğrencileri ile toplu fotoğraf çektirildi.

Ziyarette Vali Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve daire müdürleri katıldı.


Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Gaziantep Valisi Gül üniversite öğrencilerinin taleplerini dinledi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.