Gaziantep Valisi Gül: "Vaka sayımız Türkiye ortalamasının çok altında"

Gaziantep Valisi Gül: "Vaka sayımız Türkiye ortalamasının çok altında"

İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından Gaziantep'te alınan yeni kararları açıklayan Vali Davut Gül, kentteki vaka sayısı, ölüm oranı ve yoğun bakım hasta sayısı ile ilgili bilgi verdi.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Vali Gül, birinci derece akrabalar hariç olmak üzere hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmamasına karar verildiğini bildirdi.

Kentteki vaka sayısı, ölüm oranı ve yoğun bakım hasta sayısının Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirten Gül, "Test sayımızın, test kapasitemizin yeterli olduğu memnuniyetle görülmüş ve iyileşmenin devam etmesi için ilave tedbirler alınmıştır. AVM, fabrika ve diğer iş yerlerinde çalışan ve müşterilerin maskesiz olduğu, sosyal mesafenin olmadığı ikinci kez tespit edildiğinde 15 gün kapatma cezası uygulanacaktır. Personel servisleri yüzde 50 kapasite ve maske kuralını ikinci defa ihlal ettiklerinde 15 gün trafikten men edilecektir." dedi.

Maske satışının serbest olduğunu, azami fiyatının ise 1 TL ve 5’erli paketler içerisinde el değmeden satılabileceğini belirten Gül, "Birinci derece akrabalar hariç olmak üzere hasta ve taziye ziyaretlerinin yüz yüze yapılmamasına karar verilmiştir. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.