Gaziantep’e 200 kişilik kız yatılı Kur’an kursu yaptırılacak

Gaziantep’e 200 kişilik kız yatılı Kur’an kursu yaptırılacak

Gaziantep’te hayırsever Eruslu ve Ziylan aileleri tarafından kente yaptırılacak 200 kişilik kız Kur’an kursu için protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey İlçe Kaymakamlığı, İl Müftülüğü, Büyükşehir ve Şahinbey Belediyesi ile hayırsever Eruslu ve Ziylan aileleri arasında imzalanan protokol kapsamında Kur’an kursunun Şahinbey ilçesi Karataş bölgesine yaptırılması kararlaştırıldı.

Valilikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki hayırseverlerin örnek davranışlarda bulunduğunu söyledi.

Karataş bölgesine yaptırılacak Kur’an kursu için hayırseverlere teşekkür eden Gül, “Hem Ökkeş amcamız hem de Ahmet Ziylan amcamız, her ikisi de yaptıkları işler itibariyle örnek işler yapıyorlar. Parayı helalinden kazanıyor, paranın zekâtını helalinden veriyorlar ve kendi sosyal sorumluluk projelerini yapıyorlar. Bugün burada 200 kişilik Kız Kur’an kursu için protokol imzalayacağız. Her birinin okullar, camiler ve diğer alanlarla ilgili de çok sayıda eseri var. Ahmet Ziylan amcamız, attığı bu temeli yıllardır sürdürüyor. Arkadaşları ile parmakla gösterilecek işler yaptılar. Kendisine teşekkür ediyoruz. Allah hayırseverlerimizin sayısın arttırsın.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “İki aileye de müteşekkiriz, tanıdığım andan itibaren hürmet duyduğum, ellerinden öptüğüm iki aile. Allah sayılarını arttırsın. Bütün aileye teşekkür ediyorum.” dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, Karataş bölgesinin hızla gelişen bir bölge olduğunu belirtere,  destekleri için hayırseverlere teşekkür etti.

Hayırsever Ahmet Ziylan ise, “Allah herkese eser yaptırmayı nasip etsin” diyerek vesile olanlara teşekkür etti.

Hayırsever Ökkeş Eruslu da, “200 kişilik Kız Kur’an Kursu’nu Karataş bölgesine yaptırmak için teşebbüse geçtiklerini dile getirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından yatılı olması planlanan Kur’an kursu için imzalar atıldı. Kur’an kursunun isminin ise Nazire Eruslu olacağı bildirildi.

Törene,  Vali Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, hayırsever Ahmet Ziylan ve Ökkeş Eruslu ile diğer davetliler katıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.