Gaziantep’in her mahallesine sosyal tesis yapılıyor

Gaziantep’in her mahallesine sosyal tesis yapılıyor

Gaziantep’te içinde Kur’an kursu başta olmak üzere çeşitli kurs ve taziye evinin bulunduğu sosyal tesis sayıları artıyor.

Şahinbey Belediyesi sosyal tesis sayısını her geçen gün yaptığı yeni tesislerle arttırmaya devam ediyor. Sosyal tesis ağını genişleten Şahinbey Belediyesi, Boyacı Mahallesi’ne yaptığı sosyal tesisi vatandaşın hizmetine sundu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayırsever Çimen ailesi ile birlikte ilçenin Boyacı Mahallesi’ne yaptırdığı Seniha Ersan Çimen Sosyal Tesisini hizmete açtı. Tesisin içerisinde bay ve bayan taziye evinin yanı sıra 2 adet derslik bulunuyor.

“Bu tesisler mahallelerimiz için çok değerli”

Tesisin önünde düzenlenen törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, yapılan her hizmetin kendisi için önemli olduğunu belirtti.

Bu tür törenlerin kendisi için çok anlamlı törenler olduğunu belirten Koçer, “Özellikle Şahinbey Belediyemizin yapmış olduğu tesis sayısı 296’ya ulaştı ve bu sosyal tesisler, gerçekten mahallerimiz için çok değerli ve çok büyük önem arz ediyor. Şehrimizin bu güzide mahallesinde böyle bir sosyal tesisin hayata geçmesi de benim için çok önemli. Değerli hayırseverimiz Ersan Çimen ve ailesinin katkılarıyla ortaya çıkan bu tesisin öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hayırseverimize teşekkür ediyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Şehrimizde taş üstüne taş koyan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“Şahinbey Türkiye’nin en büyük ilçelerinden”

Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, salgın döneminde tesislerin mücadele anlamında “üst bölgesi” haline geldiğini belirterek, “Şahinbey Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi ve Türkiye’nin en çok öğrencisi olan ilçelerden birisi. 266 bin öğrencimiz var. Beraberinde en çok okulu olan ve en çok okul yatırımı alan ilçemiz. Hem Şahinbey Belediyemizin hem de Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordineli çalışmaları sayesinde yıllar sonra Şahinbey’imizde liseye geçiş sınavlarında hem de üniversitelere giriş sınavlarında başarılar elde ettik. Bu sene ilçemiz 65 yeni okul ile buluşacak. Pandemi sürecinde sosyal tesislerimiz bizim mücadelelerimizin üs bölgeleri oldu. Pandemi döneminde başarılar elde edebilmek için bu üs bölgelerini yerinden yönetim ile çok sağlıklı bir süreç geçirdik. Bu noktada kurumlar arası koordinasyonun her zaman faydasını görüyoruz. Özellikle bu tür hizmetleriyle 200’ün üstünde tesisle vatandaşlarımızı buluşturan Belediye Başkanımıza ve açılışı yapılan tesise katkılarından dolayı hayırseverimize teşekkürlerimi sunuyorum. Tesisimiz aziz milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Yeni tesisler yapacağız”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal tesisi ve taziye evlerinin sayılarını arttırmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Göreve başladığımızda Şahinbey maalesef sosyal tesis bakımından çok gerideydi. 10 tane sosyal tesis varken maalesef bir tane bile taziye evimiz yoktu. Şu anda taziye evi sayımızı ben bile takip etmekte güçlük çekiyorum. Şu anda 296 tane kadın-erkek taziye evimiz, 198 tane sosyal tesisimiz var. Mahallelerimizin ihtiyaçları için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Boyacı mahallemize 3’üncü bir müjdeyi vermek istiyorum. İtfaiyenin karşısındaki boş alanı kamulaştırdık. İnşallah oraya güzel bir tesis kazandıracağız. Alt katına otopark yapacağız. Giriş katında dükkanlar olacak. Üst katını da daha geniş kapsamlı öğrencilerimizin içerisinde kurs görebilecekleri, lise ve üniversite hazırlık kursları, hanım kardeşlerimiz için daha farklı geniş kurslar ve spor tesisinin olduğu bir tesisin proje çalışmasını yapıyoruz. Ayrıca içinde kütüphanede olacak. Boyacı, 25 Aralık, Kepenek gibi bu bölgede bulunan mahallelerimize hizmet verecek.” şeklinde konuştu.

“Tesis yaklaşık bir milyon 139 bin liraya mal oldu”

Seniha Ersan Çimen Sosyal Tesisi’nin yapımında emeği geçen Çimen ailesine katkılarından dolayı teşekkür eden Tahmazoğlu, “Tesisimiz 2 katlı, alt katta büyük bir salonumuz, mutfak, abdest alma alanlarımız var. Üst katta kadınlar için bir bölümümüz var. Çocuklarımızın ders görebilecekleri 2 adet sınıfımız var. Yaklaşık bir milyon 139 bin liraya mal oldu. Hayırseverimiz de 500 bin TL katkıda bulundu. Ersan beye ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Bizde isimlerini tesisimize verdik. Böyle isimler bu tesislerde yaşadıkça bu hayırseverlerimize büyük katkılar sağlayacak. Milletvekilimize, hayırseverimize ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Boyacı Mahalle Muhtarı Halil Soylu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun hizmetleri ile gurur duyduklarını ifade etti.

Sosyal tesisin yapımına katkıda bulunan Hayırsever Ersan Çimen ise böyle bir çalışmanın içerisinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Bize bu imkanı sağlayan Rabbime hamd ve senalar olsun. Çok şükür böyle bir şeye aracı olabildik. Bizlere bu konuda öncü olan Milletvekilimiz Nejat Koçer’e, Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve aileme çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Şahinbey İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, Büyükşehir Başkan Vekili Doktor Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Avukat Hasan Teke, MHP Şahinbey İlçe Başkanı İlker Kızıklı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Gaziantep’in her mahallesine sosyal tesis yapılıyor

Gaziantep’in her mahallesine sosyal tesis yapılıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler