Gaziantep’in lezzetleri için tüm şehir bir arada

Gaziantep’in lezzetleri için tüm şehir bir arada

İstanbul’da düzenlenen "2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep'teki lezzetin sadece kentte ait olmadığını iç ve dış göçle gelen kültürün oluşturduğu lezzetler olduğunu söyledi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) iş birliğinde 12-15 Eylül tarihlerinde organize edilecek olan “2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali” tanıtım toplantısı, İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in lezzetleri için tüm şehrin bir arada olduğunu belirterek, şehirde güçlü bir birlik ve beraberliğin bulunduğunu kaydetti.

Gül, “GastroAntep şehrin topyekûn desteklediği bir proje. Bu sene bir basamak daha yukarı çıkıyoruz. Gaziantep’in, coğrafyanın kendisine yüklediği sorumlulukları var. Gaziantep’teki yemeklerin tatları, aroması, kalitesi sadece Gaziantep’in değil iç ve dış göçle gelen kültürün oluşturduğu lezzetler. Bunun bin sene sonra da aynı şekilde muhafaza edilmesi lazım. Bu açıdan tohum bankası, baharatların kütüphanesi ve buna benzer Gastronomi şehriyle beraber oluşan yenilikler bizleri daha kurumsallaştıracak.” dedi.

Gaziantep için birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu vurgusunu yapan Vali Gül, herkesi festivale davet etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Ülkemizin lezzet başkenti, 5 antik kentiyle en güçlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, gazi şehirden hepinize selamlar getirdim. Aslında insanlık tarihi kadar eski bir hikâyenin hangi aşamalara geldiğini görmek için İstanbul’dayız. Yalnızca kebabı, lahmacunu ve baklavayı anlatmak için burada değiliz. Bunun bir Anadolu kalkınması, bir şehir kalkınması üzerinde hedeflerimizin ne olduğunu anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Sunum eşliğinde katılımcılara Gaziantep’le ilgili bilgiler veren Şahin, şehrin sanayisiyle, ticaretiyle ve nitelikli insan gücüyle farkındalık oluşturmak istediğini söyledi.

Gaziantep’in bereketli hilalin ortasında yer aldığını aktaran Şahin, kentin Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz Bölgesi arasında çok önemli lojistik bir üs olduğunu aktardı.

Şahin, “Güçlü ve zayıf taraflarımızı çok iyi görmemiz lazım. Bulunduğumuz coğrafya, bizlere risklerin yanında büyük fırsatlar da veriyor. Her noktada şehirlerin anasıyla İstanbul’la yarışıyoruz. Gerek ihracatçı firma sayısı, gerekse üretim kapasitemizle İstanbulla birlikte Anadolu’nun kalkınması için rakamları daha da güçlendireceğiz. Türkiye’nin 100’üncü yılında ülke ekonomisini Dünya’nın en büyük 10’uncu ekonomisi haline getirmek için hedeflerimiz var. Bu hedefe sadece İstanbul ve Ankara’yla ulaşamayız, bu Anadolu’nun topyekun kalkınmasıyla yerel kalkınmayı yukarıya taşımamızla olacak. Tek başına kültürle, sanatla, gastronomiyle yüksek teknolojiye geçemeyiz, inovasyon ve AR-GE üzerine çalışmamız gerekiyor.” dedi.

Toplantının sonunda ise Gaziantep’in meşhur katmerinin yapımı paylaşıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler