Gaziantep’in orman varlığının artırılması hedefleniyor

Gaziantep’in orman varlığının artırılması hedefleniyor

Gaziantep’te “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” sloganıyla başlatılan “YeşilAntep Projesi” kapsamında kentte belirlenen noktalarda fidan dikimi yapıldı.

Gaziantep Valiliği öncülüğünde başlatılan 27 milyon fidan kampanyası kapsamında son yıllarda kentin orman varlığının artırılması için çalışmalar yapılıyor.

Geleceğe daha yaşanır ve yeşil bir Gaziantep bırakmak amacıyla şehirde belirlenen 14 nokta ve uygun olan okul bahçelerinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği sürüyor.

Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller Projesi” doğrultusunda 8’inci etabı daha önce Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ile imzalanan protokol çerçevesinde Şehitkamil ilçesi Aydınlar Mahallesinde yapıldı. Yaşları 8 ile 10 arasında değişen karaçamlar belirlenen alana dikildi.

Ağaç dikimi öncesi üç yeni etap için protokol imzalandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Uzman Doktor Ayşegül Ateş Tarla ve 2 özel firma yetkilileri İlker Mavi ve Bekir Tamer arasında imzalanan protokollerle birlikte ağaçlandırma çalışmalarında yeni etaplar için çalışma başlatıldı.

Ağaç dikim töreninde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, geçtiğimiz yıl Gaziantep’te 4 milyon fidanın toprakla buluştuğunu söyledi.

27 milyon fidanı bir anda dikilmeyeceğini belirten Gül, “Bu sene 4 milyon ağacın da üstüne çıkacağız. Orman İşletme Müdürlüğü’nün diktiği küçük fidanların yanında belediyelerim 8-10 yıllık büyük ağaçları dikiyorlar. Zamanı satın alıyorlar. El ele vererek Gaziantep’te yaşayan 7’den 70’e herkes bu sorumluluğun içinde olacak.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, “27 milyon fidan diktiğimizde ve kişi başına düşen yeşil alanı arttırdığımızda burada toprağın hakkı verilmiş olacak. Birçok fidan dikiliyor ama bu projenin bir diğer önemi; yetişmiş ağaçlar toprakla buluşuyor. Şehri yeşile boyamak için bu proje çok önemli. Bunun sonunda iki seçenek var. Ya dünyayı cennete ya da cehenneme döndüreceğiz. Dünyayı cennete döndürmek elimizde. Yaşatan ve öldürenler dünyasında biz yaşatacağız. Kötüler dünyasında iyilerin kazandığını ispatlayacağız. Bugün 3 imza daha atıyoruz. Tabipler odasıyla imza atacağız ve sağlıkçılarımızın vefasına ve gayretine bakarsanız en güzel ormanı onlar için dikmek lazım. Doğan her çocuğa karşı dünyayı cennet etme sorumluluğumuz var. Bunu yüreğinizde hissettiğiniz için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise Vali Gül’ün 27 milyon fidan sözünü emir telaki ettiklerini, belediyecilikte yapılan binaların yanında yeşili desteklemek açısından bu gibi faaliyetleri desteklediğini aktardı.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı da projeyi canı gönülden desteklediklerini ifade ederek çölleşme, biyolojik çeşitliliğin azalması, ormansızlaşma ve doğal kaynakların tükenmesi gibi yaşanan küresel sorunlara karşı mücadelede sorumluluk almaya devam edeceklerini ifade etti.

Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryaki de bugün dikilen ağaçların ve proje ile yaşanacak hayırlı bir geleceğin adımını atıklarını vurguladı.

Ağaç dikim törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı ve Meclis Başkanı Ahmet Tiryaki katıldı. 


Gaziantep’in orman varlığının artırılması hedefleniyor

Gaziantep’in orman varlığının artırılması hedefleniyor

Gaziantep’in orman varlığının artırılması hedefleniyor

Gaziantep’in orman varlığının artırılması hedefleniyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.