Gaziantepin savunma sanayisinde yatırım yapmasını istiyoruz

Gaziantepin savunma sanayisinde yatırım yapmasını istiyoruz

​Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayisinde başarılı atılımlar yaptığını belirten Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’in de savunma sanayisinde yatırım yapmasını istediklerini söyledi.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda İpek Yolu Kalkınma Ajansı, Gaziantep Teknopark ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN)tarafından düzenlenen "Yeni Nesil İş ve Yatırım Fırsatları Girişim Sermayesi" ve "Melek Yatırım Forumu" başladı.

Gaziantep Üniversitesi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen forumun açılışında konuşan Vali Davut Gül, girişimcilere seslenerek "iyi proje finansmanını bulur, yeter ki iyi bir fikriniz olsun." dedi.

Gül, "Gaziantep’te, Türkiye’de bir fark oluşturuyoruz. İyi proje finansmanını bulur. Burada bulmazsa başka bir yerde bulur. Bunu biraz geliştirmek, güçlendirmek lazım. İleriki yıllarda Gaziantep’te, Türkiye’de ki diğer üniversitelerin de katıldığı, dünyada bu anlamda projesi olanların ve yatırım yapmak isteyenlerin de geldiği bir platform oluşturmamız lazım. Bunu Türkiye’de Gaziantep yapamazsa hiç kimse yapamaz. Gaziantep olarak böyle bir hedefimizin olması lazım." ifadelerini kullandı.

Yatırım yapmak için sermayenin olup olmamasının çok önemli olmadığını söyleyen Gül, "Elinizde bir fikriniz,  ürününüz, patentiniz, markanız varsa ve bu ürün fark yaratabiliyorsa pazarlama ağınızı da oluşturduysanız dünyanın her yerinde üretim yapıp dünyanın her tarafına mal satabilme durumunuz var. Ama bunların yüksek katma değer üretecek ürünler olması lazım. Bazen bir insan bir ülkenin kaderini değiştirebiliyor." diye konuştu.

"Gaziantep’in savunma sanayisinde yatırım yapmasını istiyoruz"

Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayisinde başarılı atılımlar yaptığına da değinen Gül konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sınır ötesi operasyonda terörle mücadele ediyoruz. Terörle mücadele edilirken birçok ülkenin bize açıktan ya da örtülü olarak ambargo tehdidini görüyoruz. Ama kendi milli sanayimizin oluştuğunu görmek de bizi mutlu ediyor. Bundan 10-15 sene önce İHA ve SİHA’larla bunu başlatan Selçuk Bayraktar ve arkadaşları hem iç güvenlikte hem sınırlarımızın dışında terörle mücadelede elimizi güçlendiriyor. Türkiye’nin bölgesinde bir denge unsuru olmasını sağlıyor. Bunu daha çok geliştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda Gaziantep’in savunma sanayisinde yatırım yapmasını istiyoruz. Bunu üniversitelerimizle, Gaziantep’in başarılı iş insanları ve yatırımcıları ile sizlerle beraber yapacağız."

"Teknolojik evrime ayak uydurmalıyız"

Teknolojik gelişmelerin çok hızlı bir şekilde yaşandığını belirten Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Bedir DE "Endüstri 1.0 ve 2.0 arasındaki sürecin 80 yıllık bir evrimi yaşarken, 2.0 dan 3.0’a geçiş 50 yıllık bir süreye düşüyor. 3.0’dan 4.0’a geçiş 25-30 yıllık süreye düşerken artık Endüstri 4.0 çok hızlı bir geçiş süreci yaşayıp Endüstri 5.0 ile arasında bir karmaşa oluşmaya başladı. Çünkü buharlı makinaların kullanımıyla başlayan Endüstri 1.0 bu makinaların bilgisayar kontrollü hale getirilmesi Endüstri 3.0’ın son dönemleri Endüstri 4.0’ın ilk dönemlerine karşılık gelirken artık bilgi teknolojisi dediğimiz teknolojinin hızla değişmesi, bilgi transferlerinin kablosuz oluşturulması tüm bunlar üst üste konulduğunda artık dünya teknolojik evrime doğru evrilmeye başladı. Bizler buna ayak uydurmak zorundayız." şeklinde konuştu.

"Dünya yeni meslekler tanımlıyor"

Dünyada küresel rekabetin çok acımasız bir rekabet olduğunu söyleyen Bedir, "Bu rekabete ayak uydurmanın ve bu rekabetle baş edebilmenin temel öğesi siz gençlerin bu alana, sisteme uygun hale getirmek ve bununla ilgili donatıları sizde oluşturabilmektir. Bu nedenle biz üniversiteler olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak istiyoruz. Çünkü bu ülkenin geleceği siz gençlersiniz. Artık meslekler evriliyor. Teknolojinin evrilmesiyle birlikte birtakım meslekler katalogdan kalkmaya başlıyor. Dünya yeni meslekler tanımlıyor. Bir işin sektörü öyle bir safhaya geldi ki artık bilgi kullanılır oldu. İnsanlar birbirine bilgi satıyor. Bu bilgiyi satabilecek duruma gelmeliyiz. Bu endüstri gelişimini küresel rekabet içerisinde karşılayabilmek ve endüstri gelişimine ayak uydurabilmek için siz gençleri bu alana uygun şekilde yetiştirmek zorundayız." dedi.

"Fark yarattığınız sürece bir ivme kazanır bir adım öne çıkarsınız"

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım da gençlere tavsiyelerde bulunduğu konuşmasında "Diploma notunuz ne olursa olsun iş hayatınıza girince yapmanız gereken tek şey fark yaratmaktır. Fark yarattığınız sürece bir ivme kazanır bir adım öne çıkarsınız. Yeniliklere açık olarak çağa ayak uyduracak adımlar atmanız gerekiyor. Her fikri olanın sermayesi olmayabilir. Bu noktada bizlere büyük işler düşüyor. Azim ve kararlılıkla hayallerinizin peşinden koşun." şeklinde konuştu.

Dünyada yeni nesil girişimcilerin iyi üniversitelerden, silikon vadilerinden, bilim parklarından veya teknoparklardan çıktığını belirten İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da, ülkenin nasıl girişimci yetiştireceğine yönelik sistemli ve stratejik bir ulusal planı en kısa zamanda ortaya koyması ve devlet destekleri ile birlikte gerekli olan yeni bir girişimcilik finans sistemini geliştirmesinin önemli olduğunu söyledi.

Startup sunumları ile devam edecek zirvede, melek yatırımcılar girişimcilerle birebir ilgilenerek genç girişimcilerin enerji ve vizyonlarının kendi tecrübe ve birikimleriyle birleştirip geleceği inşa edecek güçlü startupların yetişmesi hedefleniyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.