Gaziantepli öğrenciler Çanakkale’ye götürüldü

Gaziantepli öğrenciler Çanakkale’ye götürüldü

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Coronavirus (Covid-19) nedeniyle ara verilen “Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına Projesi” kapsamında, öğrencilerin Çanakkale ziyareti yeniden başladı.

Çanakkale Zaferinin 100’ncü yılında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar toplam 79 bin öğrenci ve vatandaşı Çanakkale’ye götüren Şahinbey Belediyesi, Çanakkale ziyaretlerine yeniden başlayarak bu sayıyı Çanakkale zaferinin 105’nci yıl dönümünde, 105 bine çıkarmayı hedefliyor.

Covid-19 nedeniyle bir süre ara verilen ziyaretler yeniden başlarken, ilk kafile bugün Gaziantep Havaalanı’ndan Çanakkale’ye gitti.

İlk kafile ile birlikte Çanakkale’ye giden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu ve vatandaşları, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas ve Aynalı Çarşı esnafı karşıladı.

Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına Projesi” ile vatandaşların ve öğrencilerin yeniden ecdadı ile buluşacağını belirtti.

5 yıl önce Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yıl etkinlerinde başlattıkları “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına Projesi”ne yeniden başladıklarını belirten Tahmazoğlu, “Bugüne kadar 79 bin öğrencimizi ve vatandaşımızı gaziler diyarından, şehitler diyarına götürdük. Çanakkale tarihimizde çok önemli bir yer tutan 253 bin şehidimizin olduğu cennet vatanımızın bir köşesi. Yaz döneminde vatandaşlarımızı okullar başladığında ise, öğrencilerimizi yine Çanakkale ile buluşturacağız. Başlattığımız seferler inşallah 15 Kasım’a kadar devam edecek. Projemizin tüm masrafları yine belediyemiz tarafından karşılanacak. Gençlerimize milli bir şuur kazandırmak ve bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını yerinde göstermek istiyoruz. Bu projeyi sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çok önemsiyor. Bu projemizi şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada başarılı bir şekilde devam ettireceğiz.” dedi.

Bu yıl ki Çanakkale seferlerinin ilk yolcuları ise, projeden dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

İLKHA


Gaziantepli öğrenciler Çanakkale’ye götürüldü

Gaziantepli öğrenciler Çanakkale’ye götürüldü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.