Gazianteplilerin toplu taşıma araçlarına ilişkin talepleri dikkate alındı

Gazianteplilerin toplu taşıma araçlarına ilişkin talepleri dikkate alındı

Toplu taşıma araçları ile seferlerin yetersizliğinden yakınan vatandaşların İLKHA aracılığıyla dile getirdiği araç ve seferlerin arttırılması yönündeki talepleri sonrası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni seferlerin uygulamaya alındığını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi, kentte her geçen gün artan toplu taşıma taleplerini karşılamak için yeni seferlerin uygulamaya alındığını ve toplu taşımada sistem değişikliğine gidildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Gaziantepliler, İlke Haber Ajansı vasıtasıyla özellikle sabah ve akşam saatlerinde en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında aşırı sıkışıklık yaşandığını belirterek toplu taşıma araçları ile birlikte sefer sayısının artırılması ve bu seferlerin yoğun saatlere göre ayarlanması talebinde bulunmuştu.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehirde yeni kurulan ve gelişen mahallelerde doğan toplu taşıma ihtiyacı için harekete geçti.

Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yeni kurulan mahalleler ve artan toplu taşıma talepleri için mavi özel halk otobüslerinde yeni seferlerin uygulanmaya alındığı ve sistem değişikliğine gidilerek havuz sistemine geçildiği belirtildi.

Bu kapsamda 19 hatta bulunan 184 mavi özel halk otobüsünün, sarı özel halk otobüslerinin ardından havuz sistemine geçtiği belirtilen açıklamada, "Yeni sistemle birlikte toplu taşıma sistemi daha kaliteli, verimli ve vatandaş memnuniyetini sağlayacak şekilde verilecek. 25 Ocak 2020 Cumartesi gününden itibaren başlayacak sistemle birlikte araçlar ve araç içi ekipmanlar yenilenerek denetimlerin daha düzenli yapılması sağlanacak." denildi.

Ayrıca kentte yeni kurulan, Beykent, Güneykent, İbni Sina, Karataş, Mavikent, Bülbülzade, Yeditepe, Beştepe, Şirinevler, Seyrantepe, Perilikaya, Göktürk, Ertuğrul Gazi ve Kuzeyşehir'in de toplu taşıma ihtiyacının karşılanabilmesi için yeni hatların oluşturulduğu, mevcut hatların revize edildiği ve kurulan bu hatlarla şehir içi trafiğinin rahatlamasının sağlanacağı bildirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.