Gaziantep’te 15 okula tasarım ve beceri atölyesi kurulacak

Gaziantep’te 15 okula tasarım ve beceri atölyesi kurulacak

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi “Benim Atölyem Projesi” ile 7 lise, 8 ortaokula tasarım ve beceri atölyeleri yapmak için İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte protokol imzaladı.

Şahinbey Belediyesi’nde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Mehmet Tahmazoğlu, yapılacak atölyelerle öğrencilerin kendilerini daha fazla geliştirme imkanına sahip olacaklarını belirtti.

Başta savunma sanayi olmak üzere Türkiye’nin teknoloji alanında hızla geliştiğini belirten Tahmazoğlu, “TEKNOFEST’te şu anda Gaziantep ve Şahinbey ilçemiz en fazla proje üreten il ve ilçeler arasında. Yine TÜBİTAK’ın düzenlediği proje yarışmasında 107 proje ile Şahinbey ilçemiz birinci sıraya yükseldi. Şahinbey her alanda gelişimini adım adım sürdürmeye devam ediyor.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Gaziantep’i ziyaretinde Şahinbey ilçesindeki okullara tasarım ve beceri atölyelerinin yapılması yönünde teklifte bulunduğunu anımsatan Tahmazoğlu, “Sayın bakanım ‘bu projeyi hemen yapalım’ demişti. İpekyolu Kalkınma Ajansı’mız ile birlikte projemizi hayata geçirmek için protokol imzaladık. Şahinbey ilçemizdeki 15 okulumuza ‘Benim Atölyem’ ismi altında tasarım ve beceri atölyelerinin çalışmalarını başlatıyoruz. Yapılacak olan projenin yüzde 50’si Şahinbey Belediyemiz diğer yüzde 50’si ise İpekyolu Kalkınma Ajansı’mız tarafından desteklenecek. Böylelikle Şahinbey’de okuyan öğrencilerimiz kendilerini geliştirme noktasında önemli bir imkana sahip olacaklar. Katkılarından dolayı başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank beye ve projeyi birlikte yürüteceğimiz İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz’a teşekkür ediyorum.” dedi.

“Milli teknoloji hamlesine uygun bireyler yetişecek”

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, yapılan projeyle bilinçli gençlerin yetişeceğini belirterek şunları söyledi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında Şahinbey Belediyemizin sunduğu ve desteklenmeye layık görülen ‘Benim Atölyem’ isimli projemizin mali destek protokolünü imzaladık. Bu proje kapsamında Şahinbey Belediyemizin sınırları içerisinde yer alan 15 okula tasarım ve beceri atölyesi yapılacak. Bu proje ile öğrencilerimizin bilimsel gelişimleri desteklenecek ve Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine uygun bireyler yetiştirmesi ve katkı sağlamasına ilişkin gerekli altyapı kurulmuş olacak. Bu vesile ile işbirliğinden dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler