Gaziantep’te 15 Temmuz programı düzenlendi

Gaziantep’te 15 Temmuz programı düzenlendi

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep’te düzenlenen programda, 15 Temmuz'un darbecilere karşı kazanılmış bir zafer olduğuna vurgu yapıldı.

Emperyalist ve işgalci ABD'nin desteğiyle gerçekleşen FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Gaziantep Valiliği öncülüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), ilçe belediyeler ile kentteki kurumların işbirliğiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Covid-19 tedbirleri altında düzenlenen programa salgın nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ve vatandaş katıldı.

Programa gelen vatandaşlar akşam namazı ezanın okunmasının ardından meydanda sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar’ın imamlığında akşam namazını cemaatle kıldı.

Namazın ardından program Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konuşmalarla devam eden programda konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığını vurguladı.

“Bazen tek bir kahraman koskoca bir milletin kaderini değiştirir”

Gül, “İçinde bulunduğumuz bu topraklar ve bu vatan, tarih boyunca sayısız badireler atlatmış, bütün bu badirelerden güçlenerek çıkmıştır. Bütün bu mücadele kuşkusuz kolay olmamıştır. Bazen tek bir kahraman koskoca bir milletin kaderini değiştirir. 15 Temmuz’da ülkemizin dört bir yanında milyonlarca kahraman ortaya çıkmış ve kendileri ile birlikte bütün milletin geleceğine damga vurmuştu.” dedi.

“Darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardı”

15 Temmuz darbe girişiminin sıradan bir darbe girişimi olmadığının altını çizen Gül, “15 Temmuz darbe girişimi arkasından çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde ülke ve millet olarak bambaşka maceralara sürükleneceğimiz tarihi bir kırılma noktasıydı. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, meclis binamız, Özel Harekât Başkanlığı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ve daha birçok kuruma bomba yağdıran darbeciler ne yaptıklarını gayet iyi biliyorlardı. 15 Temmuz gecesi tanklarla ve zırhlı araçlarla Ankara'nın, İstanbul'un caddelerinde önlerine gelen herkesi ezip geçerek ilerleyen darbeciler gayet yaptıklarının şuurundaydı. 15 Temmuz gecesi devletin vatanı korumak üzere namuslarını emanet ettiği silahları millete çeviren darbeciler o tetiklere dokunuyor, bilerek kan döküyor ve can alıyorlardı.” ifadelerini kullandı.

“Milletimiz darbecilere ‘Türkiye ve Gaziantep geçilmez’ demiştir”

Milletin direnişi sonucu darbecilerin yenildiğine dikkat çeken Gül, “Şükürler olsun ki o sapkın darbeci anlayış sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetinde, milletimizin imanıyla perçinlediği birlik ve beraberlik ruhu karşısında dayanma gücünü yitirmiş ve yenilmeye mahkum olmuştur. Milletimiz Çanakkale'de nasıl bütün dünyaya ‘Çanakkale geçilmez’ demişse, darbe sabahı da dalga dalga bu vatanın her bir karışını, TBMM, Boğaziçi Köprüsü, Gölbaşı, Kızılay, Kahramankazan, Gaziantep, milli irade ve nihayetinde Türkiye geçilmez’ demiştir.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Gazianteplilerin 100 yıl öncede bu toprakları işgal etmek isteyenlere izin vermediğine dikkat çekti.

“Türkiye geçilmez”

İşgalcilere karşı direnmenin nasıl olması gerektiğini en iyi Gazianteplilerin bildiğini belirten Şahin, “15 Temmuz’u en iyi ‘cesedimi çiğnetmeden düşmanı şehre girdirmem’ diyen Şahin Bey'in torunları bilir. Annesinin başörtüsüne el uzatıldığında canını veren Şehit Kamil’in torunları bilir ve Molla Mehmet Karayılan’ın torunları bilir. İşte o er meydanı 15 Temmuz’du. Bu milletin topunu, tüfeğini kardeşlerine doğrultanlara, o hainlere yazıklar olsun. Türkiye geçilmez. Çünkü gazi şehir geçilmez.” diye konuştu.

Programda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’da birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından meydana gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemi ile yaptığı konuşmayı dinledi.

Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar’ın yaptığı duanın ardından programın ikinci bölümüne geçildi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın, protokol üyeleri, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.