Gaziantep’te 160 yeni okul yapılacak

Gaziantep’te 160 yeni okul yapılacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, 2021 yılı içerisinde 2 milyar 135 milyon TL bütçeye sahip olduklarını ve bu bütçe ile 160 yeni okul yapacaklarını söyledi.

Şahinbey ilçesinin Yeditepe Mahallesine hayırsever Kurt ailesi tarafından yaptırılan 22 derslikli Safa-Mehmet Kurt Ortaokulu düzenlenen törenle açıldı.

Okulun bahçesinde yapılan törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep'te eğitim ile ilgili ciddi yatırımların olduğunu söyledi.

Gaziantep'te okul ihtiyacının ise halen devam ettiğini ifade eden Gül, 2021 yılı içerisinde 2 milyar 135 milyon TL bütçeye sahip olduklarını ve bu bütçe ile 160 tane yeni okul yapacaklarını bildirdi.

Gaziantep'te okul ile ilgili ihtiyaç olduğunu belirten Gül, “Bu yıl yine 100 hayırseverimiz ile okullar yapmak istedik. Bu proje kapsamında hemşerilerimizi ziyaret ettik. Bizleri geri çevirmeyen bu ailelerimize teşekkür ediyoruz. Hiç lafı uzatmadan ‘üzerimize düşeni yaparız’ dediler. Buradan şunu anladık, 100 sene önceki Gaziantep'in birlik bütünlüğü ne ise 100 yıl sonra da aynı fedakarlıklar devam ediyor.” dedi.

Eğitim sorununu çözmeden hiçbir sorunu çözemeyeceklerini dikkat çeken Gül, “Sonuç olarak birlikte yaşıyoruz ve iyi bir eğitim almaya iyi derecede yetişmeyen çocuklar problemli olarak önümüze geleceklerdir. İnşallah el ele vererek bunların sayısını arttıracağız. Bu açılışlar vesilesi ile hayırseverlerimize okullarımızı göstermiş oluyoruz.” diye konuştu.

Vali Gül ve beraberindekiler konuşmaların ardından kurdele keserek açılışı yapılan okuldaki öğrencileri ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler