​Gaziantep’te 233 sürücüye kırmızı ışık ihlali cezası

​Gaziantep’te 233 sürücüye kırmızı ışık ihlali cezası

​Gaziantep’te gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 378 sürücüye hız, 233 sürücüye de kırmızı ışık ihlali yaptıkları gerekçesiyle para cezası verildi.

Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda trafik denetimlerinin yapıldığı belirtildi.

Toplam 3 bin 51 aracın kontrol edildiği denetimlerde, 378 sürücüye ve araç plakasına hız ihlalinden, 233 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 2 sürücüye alkollü olarak araç kullanmaktan, 7 sürücüye hatalı şerit değiştirmekten, 12 sürücüye ve araç plakasına da konvoy oluşturmak ve sürekli korna çalarak gürültü kirliliği yapmaktan, bir sürücüye yayalara ilk geçiş hakkını vermemekten, 244 sürücüye diğer trafik kurallarını ihlal etmekten olmak üzere toplam 879 sürücü ve araç plakasına para cezası verildi.

49 aracın trafikten men edildiği denetimlerde, 2 sürücünün de belgesine el konuldu. Öte yandan ters yöne girerek araç kullanan 2 sürücü KGYS’den takip edilerek, cezai işlem uygulandı.

Asayiş uygulamasında aranan 46 şüpheli yakalandı

Ayrıca kentte gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında da aranan 46 şüpheli yakalandı.

Şahinbey ve Şehitkamil ilçesindeki asayiş uygulamalarında, uyuşturucu ile ilgili 29, hırsızlık ile ilgili 23, kabahatler kanunuyla ilgili 84 kişi olmak üzere toplam 259 kişiye adli ve idari yasal işlem yapıldı.

46 aranan şüphelinin yakalandığı uygulamalarda, çeşitli uyuşturucu maddeleri, bir adet tabanca, bir adet tüfek, 3 adet kurusıkı silah, 22 adet fişek, 2 adet çalıntı araç, bir adet çalıntı motosiklet, bir adet çalıntı bisiklet, bir adet çalıntı jeneratör, 2 adet kumar makinesi ve 4 adet bıçak ele geçirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.