Gaziantep’te 30 sınıf karantinaya alındı

Gaziantep’te 30 sınıf karantinaya alındı

Yüz yüze eğitimin başlamasından sonra geçen iki haftada Gaziantep’te bazı okullardaki öğrencilerin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine yaklaşık 30 sınıf karantinaya alındı.

Gaziantep’te Covid-19 gölgesinde başlayan yeni eğitim-öğretim döneminin ilk iki haftalık süresinde il genelindeki okullarda 30 sınıfta karantina uygulanmasına karar verildi. Sınıfları karantinaya alınan öğrenciler, karantina süreci bitene kadar uzaktan eğitim alacak.

Covid-19 salgınına karşı önlemlerin alınarak yüz yüze eğitimin 6 Eylül itibariyle başladığı Gaziantep’te her ne kadar bazı okullarda öğrencilerin Covid-19 testi pozitif çıksa da ve sınıflar karantinaya alınsa da öğrenciler ve velileri ile eğitimciler her şeye rağmen yüz yüze eğitimin devam etmesini istiyor.

Çocukların sosyal gelişimlerini sağlayabileceği ve daha verimli eğitim alabilecekleri tek yerin okullar olduğunu belirten veliler, yüz yüze eğitimin devam etmesi için Covid-19 tedbirlerinin artırılmasını ve okullarda tüm önlemlerin alınmasını istiyor.

Bazı okullardaki öğrencilerin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine yaklaşık 30 sınıfın karantinaya alındığını bildiren Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İLKHA muhabirine, karantina sürecinin çok profesyonel bir şekilde yönetildiğini söyledi.

Vakaların okuldan kaynaklı olmadığını ifade eden Tepe, okullarda sağlık güvenliğini tehdit eden en küçük bir unsurun olmadığını belirtti.

Yüz yüze eğitimin devam etmesi ve öğrencilerin okuldan uzak kalmaması için Covid-19 kurallarına sıkı şekilde uyulmasını isteyen Tepe, okulların açık tutulması için herkesin üzerine düşeni biraz daha fazla yapması ve dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

“Okullarımızda sağlık güvenliğini tehdit eden en küçük bir unsur yok”

Okulların açılmasının ve yüz yüze eğitimin başlamasının öğrenciler ve öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim camiasını sevindirdiğini belirten Tepe, “2 hafta önce okullar açıldı, bütün velilerimiz, çocuklarımız, eğitim camiamız ve bizler okulların açık tutulmasını istiyoruz. Okulların açık tutulması ile ilgili valilik koordinasyonunda okullarımızın tüm koşullarını hazırladık. Salgın ile mücadele kapsamında şu anda okullarımızın bir yıllık tüm malzemeleri ve aparatlarıyla salgın döneminde her yönüyle hazır ve en önemlisi öğrenci, öğretmen ve veli bilgilendirmelerinin hepsi tamamlandı. Şu an okullarımızda sağlık güvenliğini tehdit eden en küçük bir unsur yok.” dedi.

“Velilerimiz lütfen okul bahçelerine girmesinler”

Velileri okul bahçelerine girmemeleri konusunda uyaran Tepe, “Velilerin okul bahçesine girmesi ile ilgili kalabalığı önlemek adına sorunumuz var. Velilerimizin okula gelmemelerini istiyoruz. Gelirlerse de kapının önünde çocuklarını öğretmenlerimize teslim etmelerini, orada beklemeden tekrar evlerine dönmelerini istiyoruz. Kapı önlerinde gerçekten çok ciddi bir yığılmalar oluyor ve bu durumda sağlığı tehdit ediyor, salgının yayılmasına sebep oluyor. Bunu istemiyoruz, bu konuda özellikle rica ediyoruz; velilerimiz lütfen kapı önüne gelip çocuğu bıraktıktan sonra beklemeden hemen gitmelidirler.” diye konuştu.

“Karantinada olan 30'a yakın şubemiz var”

Tepe, kentteki bazı okullardaki öğrencilerin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine 30’a yakın sınıfın karantinaya alındığını bildirerek şunları söyledi:

“Şu anda 40 bine yakın şubemiz var. Sadece 30'a yakın karantinada olan şubemiz var. Bu da binde bir bile etmiyor, gayet normal. Karantina süreci çok profesyonel bir şekilde yönetiliyor ve bakanlığa bilgi akışı bakanlıktan da bize çok süratli bir şekilde elektronik ortamda yapılıyor. Şu an okulları tamamen kapatılmasını gerektirecek en küçük bir durum yoktur. Ama lokal bazlı bazı okullarımızda bir şubenin karantinaya alındığı ve süreci de sıkı bir şekilde takip ettiğimiz gerçeğimiz var. Bu vakaların kesinlikle okuldan kaynaklı olmadığını ifade edebilirim, vakalar dışarıdan kaynaklıdır. Kafeler, restoranlar açık ve toplu taşıma araçları var. Cenazeler, düğünler ve benzeri toplu buluşmalar yapılıyor. Bunlarla okulu mukayese ettiğimizde, okullar salgın ile mücadele de gerçekten en sıkı tedbirlerin alındığı mekanlar olarak karşımıza çıkıyor. Herkes eminim bunu görüyor. O yüzden okulların açık tutulması için lütfen herkes üzerine düşeni biraz daha fazla yapsın, biraz dikkat etsinler. Velilerimiz ve çocuklarımız hem okul dışı ortamlarda hem de okul içerisinde aynı şekilde kurallara dikkat etsinler. Kurallara uyalım, dikkat edelim ve inşallah okulları açık tutalım.”

Eğitim-öğretimin başlamasının ardından okullarda bin 900 güvenlik ve temizlik personelinin göreve başladığını bildiren Tepe, tadilatta olan okulların durumları ile ilgili de bilgi verdi.

“Eğitimini almayan hiç bir çocuğumuz yok”

Tadilatta olan tüm okulların en kısa zamanda eğitim-öğretime hazır hale getirileceğini bildiren Tepe, “Okullar tadilat ile ilgili taleplerini bize iletirler. Bizde bu talepleri alır değerlendiririz, buraları gezeriz ve gezdikten sonra karar veririz. Bütçemiz oranında da belirlenen okullarda tadilat yapılması kararını veririz. Tadilat planımızda biz okullar kapandığı gün harekete geçeriz, okullar kapanana kadar tadilat sürecinin altyapısını yaparız, okullar kapanır kapanmaz 2 aylık süremizi çok etkili bir şekilde kullanarak tadilatı tamamlarız. Bu şekilde yaptığımız 150 tanenin üzerinde okulumuz var. Hepsinin tadilatını yaptık ve teslim ettik. Ancak şu anda kamuoyunda ‘bazı okullarda inşaat devam ediyor’ diye duyulan bir şey var; doğru ama bu inşaatların bir defa bizimle ilgisi yok. Büyük onarımlar bakanlık tarafından yapılmaktadır. Bu şekilde 13 tane okulumuz var. Bu okulların öğrencilerini ise biz en yakın okul ile ilişkilendirirdik. Bu çocuklar eğitim görmüyor değil, bu çocuklar eğitim görüyor ama farklı bir binada sabahçı-öğlenci olarak eğitim görüyorlar. Eğitimde en küçük bir problem ve aksama yoktur. 3 tane okulumuz, öğrencilerin ikamet ettikleri mahallelerden biraz uzaktı ve servis gerektiriyordu. Bu 3 tane okulumuzun taşımasını da yine devlet eliyle ve velilerimizden tek kuruş para almadan yapıyoruz. Söz konusu okullarımızın tadilatı tamamlanana kadar bu öğrencilerimizin taşımasını yapacağız. Bu konu da en küçük bir aksama yok. Şu anda eğitimini almayan hiç bir çocuğumuz yok.” ifadelerini kullandı.


Gaziantep’te 30 sınıf karantinaya alındı

Gaziantep’te 30 sınıf karantinaya alındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler